Cital som, ze tento rok by sa teploty nad 15C nemali uz vyskytnut na uzemi SR.
S pozdravom Oliver.
Diskuse o počasí Počasí v říjnu
je to na www.meteoinfo.sk a tam to pisu.
s pozdravom Oliver.
Bude velmi vyrazne ochladenie na uzemi SR?
Dakujem.
S pozdravom Oliver.
Samozrejme, že bude! Už od zajtra predsa. Cez deň 10°C, ráno 0/-4°C.
Ale ved potom opät vystupia na 15C, ale myslim, ze pride potom nejake ochladeni zase na 8C.
OL
Tak to asi zatiaľ vyzerá. Tých 15°C asi bude, v Česku ešte viac. Ak by sa ale vytvorila hmla, ktorá by sa udržala po väčšinu dňa, mohla by teplota zostať aj pod 10°C...
Ty modely se mění jak na běžícím páse, už už to vypadalo na první sněhovou nadílku a teď jen teplo. To abychom se šli ještě opalovat na poslední teplé dny tohoto roku. Mráz už byl snad všude(u nás -3,8 °C ve 3 metrech), ale ten sníh asi přijde později. Hřiby ač je mrazivo, tak stále rostou jako kdyby bylo teplo. Za 10 minut asi 40 hřibů (1 právák, zbytek nádherní modráci).
Já teda nevím, už těm modelům snad ani nevěřím. Teď je na GFS na sobotu předpověď, že teploty mají v ČR i na Slovensku dosahovat přes den hodnot 1 až 4 °C (v hladině 850 hPa to má být -6 až -8 °C!!!), což by znamenalo zřejmě přechodné sněžení i v nížinách (možná s deštěm) a od středních poloh by se sníh už asi držel.
Ale nějak se mi tomu nechce věřit.
Posledny oktobrovy tyzden bude parada...podla modelu GFS, ktory som si prezeral popoludni-dnes-.
Ale zrejme sa to este zmeni, lebo podla neho ma snezit aj cez.
S pozdravom Oliver.
Či posledný týždeň, to neviem. Ale výrazné ochladenie príde už tento týždeň, v piatok. A vyrží aj cez víkend, teploty budú cez deň okolo +8°C, ráno okolo 0°C, pri vyjasnení aj pod nulou. Najmä v piatok sa budú vyskytovať prehánky, ktoré budú od 600 m snehové. Rozmýšľam však, či situáciu neskomplikuje tlaková níž od juhu - pretože pri takýchto situáciách to má vo zvyku.
A co sa v tomto pripade moze stat....myslim ked nam to skomplikuje tlakova niz od juhu...ved v CR sa maju vyskytnut ba aj snehove vlocky.
S pozdravom Oliver.
Predpoved na tento týžden pre meteorologickú stanicu Liesek zo stránky www.wunderground.com sú z hľadiska výrazneho ochladenia priaznivé ved ku koncu týždňa v Sobotu a v Nedeľu má byť cez deň 3C až 2C a ráno 1C až -6C a aj teda s pravdepodobnostou zrážok 30% až 50% a pravdepodobne to bude vo forme : ved uz by bolo aj na case no nie aj sa uz neviem dočkať zatial všetkých moc pozdravujem
A neviete nahodou, ked ste uz meteorolog, aka je nadmorska vyska v KE ? Je tu 200 alebo 300 m.n.m.
Sneh aj na nasom Slovensku? Okrem nizin...
Oliver.
Podle stávajících výpočtů by se mělo ochladit výrazně ve čtvrtek. V pátek a v sobotu bude chladno s teplotami kolem 5°C a od 500 m se budou vyskytovat smíšené přeháňky. Ty přeháňky by mohly být v sobotu smíšené i v nížinách. Na horách může v pátek napadnout až 3 cm sněhu.
Ochlazení bude krátké. Již v neděli ubyde oblačnosti a začne se oteplovat na 9°C.
V piatok ma byt veterno a chladno, zrazky vo forme dazda, od 700 m.n.m. snehove.
V sobotu okolo 10C a ojedinele snehove prehanky v okoli Tatier. 5-11 C.
To nie je vyrazne ochladenie, ved predsa sem tu uz take mali, ci nie?
A v CR to bude este horsie, ako nam to tu napisal Hanz.
Odporucte mi nejaku webovu stranku o dlhodobom pocasi?
Dakujem
S pozdravom OLiver.
28.10.-30.10. maju byt teploty okolo 3-5C.
Tento mesiac bude zrejme este snezit.
S pozdravom OLiver.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.