Snad nejlepší by bylo kdyby přišla ta série bouřek jako předminulý rok.
viz:http://www.in-pocasi.eu/radarove-snimky/napove da/0706211630.gif
Diskuse o počasí Bouřková sezóna 2009
Zdravím,
Dnes by se mohla vyvíjet kupovítá bouřková oblačnost,ale nevím.Jinak stále nic!!!!
Možná v pátek se něco ukáže.!!
Marek
Nó,to je moc pěkné ale tady stále nic.Snad ze Vsetína neco dojde??!
Marek
Dneska odpoledne se k nám od V nasunula již polorozpadlá kupovitá bouřková oblačnost.Podle radaru byla SV od nás i bouřka,ale jak to šlo dál tak se to rozpadalo.Jediné co jsme tu pocítili tak byl trochu zesílený SV větr,který za chvíli zase zeslábl. Pěkná bouřková činnost musela být na Bílých Karpatech tam byl pěkný Cb ale jak postupoval k Z tak se taky rozpadl.
pocasi v dubnanech
Já jsem viděl Cb na SZ od nás. Byl to Cb capillatus a byl ještě elektricky aktivní (přinesl bouřku na Vysočinu). K nám bouřka nedošla. Kolem 15:30 se objevil a kolem 19:30 zmizel. Poté už na Vysočině definitivně zanikl. Ale jak říkám, byl moc daleko. Nepřinesl ani jeden hrom a ani jeden blesk. Takže včera bez bouřky.
zdravím všechny milovníky bouřek.Pročítal jsem vaše zajímavé příspěvky na toto téma.Rád bych se podělil o jeden svuj už velmi dávný zážitek. Jako 14-ti letý chlapec jsem se intenzívně zajímal o počasí a sám jsem zaznamenával ruzná svá amatérská měření.Tehdy 12 na 13.července 1984 jsem zažil u nás na svitavsku nejintenzivnější bouřku co do počtu blesku.Pás bouřek,který tehdy postupoval velmi rychle z Bavorska přes Šumavu, nad oblastí Žďárských vrchu a Českomoravského pomezí výrazně zpomalil o to více zesílil na intenzitě.Dobře si vzpomínám na nepřetržitě blikající světlo.Odhaduji, že behem jedné vteřiny se mohlo i 3 krát zablýsknout. Od té doby jsem podobně intenzívní bouřku už nezažil,bohužel. Jirka
co bi si cel moe
Zítra v pátek mohou být na Moravě bouřky!! Snad to vyjde.Je sucho jak sviňa!! Tak ať zaprší konečně!
Tak v noci na dnešek se vyskytla poslední bouřka tak si ji značím a celkem bylo u nás leto 5 bouřek ve 4 bouřkových dnech.Všechny bouřky byly většinou slabé intenzity.Na tu silnou stále čekám.
Další šance na bůřky je v pátek.jsem moc zvědavý jestli nás nějaká zasáhne.
V pátek 22.5. se u nás vyskytla dosti silná bouřka.Zítra tj 26.5. by mohly být ještě silnější bouřky než co byla v pátek tož uvidíme jak to dopadne.
Jinak bouřková sezóna je zatím dost bídná. Zatím bylo u nás 6 bouřek z toho jedna silná ostatní slabé.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.