24.3.2009 byla u nás první bouřka tohoto roku.Konečně! Byla slabá se 2 zahřměními a jedním výbojem.Srážky byly všeho druhu déšť,sníh i krupky.Tipuji že letošní sezóna bouřek bude stejně bohatá jako ta minulá kdy bylo 34 bouřek v 26 bouřkových dnech!
Diskuse o počasí Bouřková sezóna 2009
Jo to by bylo hodně skvělé, pokaždé co by přišla bouřka do Ostravy okamžitě by se to objevilo na www.oblacnost.jex.cz
Vážená Ceská republika. neviem či poznáte, ale na stormashingy je veľmi dobrá web. stránka www.stormencounter.com ! Admin ju vylepšil!
pocasi v dubnanech
To ale jen u tebe! Brno není od Dubňan dost vzdálené, a přesto tu bylo v minulém roce o minimálně 10 bouřek méně.
JanHruska
Já budu fotit o bouřkách vše co půjde. Jinak můj web najdeš zde
mirko 15 rokov kosicke olsany
Já jsem taky stormashing. Těším se na letní bouřky.
tomas
U nás byla bouřka už 5.1. Přesněji pár záblesků někde dál. U nás jen silně sněžilo.
Marek
Ahoj z Dubňan do Brna je to 56km a je možné že v Brně těch bouřek bylo loni méně než u nás ale aspoň 25 bouřek jste tam měli.Ono to bylo kolikrát tak že od jihu jihovýchodu šla bouřka zasáhla nás a potom směřovala k Brnu pomalu ale než do toho Brna dorazila tak zanikla a přišly jen srážky bez bouřky k vám. Ale bývá to i naopak že od SZ čili od Brna k nám jde bouřka a mnohdy k nám dojde oslabená že se vybouří nad Brnem a okolím.Někdy je to i déšť ale už bouřky.
JanHruska
Já fotím též od cirrů až po cumulonimby. Teprve je mi 10 let a zítra oslaví můj blog 1 měsíc. Takže fotím teprve od března. V létě sem budu posílat jednotlivé odkazy na ty bouřková oblaka. Bouřky mě zajímají od 8 let.
pocasi v dubnanech
Pamatuji si, že v minulém létě k nám přišla bouřková oblačnost právě od Dubňan, nebo z toho okresu. Už v 7:00 jsem na východě viděl cumulonimbus, a blížil se. V 7:45 už začalo pršet a blýskalo se a hřmělo . . . . . . Kolem 10:00 oblačnost odešla a hned jsem vytáhl kolo, poněvač po zbytek dne bylo nádherně a maximum se šplhalo minimálně k 25°C.
Marek
Jo to bylo někdy v červnu od jihovýchodu se k nám nasunula bouřková oblačnost a bylo to ráno v 7.hodin a o půl 8.z toho byla bouřka jak blázen na to že bylo teprve ráno.Velké množství blesků a silné hřmění párkrát to uhodilo velmi blízko.Byla i průtrž mračen i s malými kroupami.
Bylo to neskutečné na takovou ranní dobu.Ta bouřka trvala do 10.hodin pak se oblačnost stáhla k severozápadu kde se pak rozpadla.Napršelo 25mm srážek.Takové bouřky jakou jsem zde popsal se vyskytují pozdě odpoledne nebo navečer,ale ráno to jsem zažil poprvé.Pak bylo i tady po zbytek dne polojasno až skoro jasno.
Bouřková sezóna 2009 se již rozjela,ale vše bylo daleko od nás.U nás byly jen vždy nějaké cumulonimby které dlouho nevydržely a zase se rozpadaly.
dneska kolko % bude na sz presnejsie v žiline burky? dakujem
marek
diky a ak vyskitnu budu silne? asi ne co?
marek
no to hej ale tak aspon budu dake slabe no
Anonymní
Ještě jednou zdůrazňuji, že je pravděpodobnopst jen 15%. Spíše se dnes v Žilině nevyskytnou. Ovšem něco by tam mohlo přijít.
Letošní bouřková sezóna je u nás zatím velmi slabá,někde bylo již mnoho bouřek a u nás stále nic.Snad to napraví květen kdy by těch bouřek mohlo být mnohem víc.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.