Peter Sedlák 1 Nemá smysl řešit blesky. Ty se u nás pod horama už skoro nevyskytují. Nejdůležitější je voda, která spadne. A lajna vypadá celkem solidně, když zvážíme všechny okolnosti - denní doba, podmínky, intenzita. Nakonec to ICONu vyjde. Škoda jen, že se tu nezasekne a neprší takto třeba celý den.
Petr Králík Parádní fotografie Ten shelf cloud byl opravdu obrovský. Když to přelézalo hranice myslel jsem, že se jedná o roll cloud, ale zřejmě tomu tak nebylo. Dnešní cestu do práce jsem si užil s bouřkou v zádech, obloha hrála všemi barvami a ještě je krásně zalito
Praha - západ nakonec mnohem lepší situace, než ten slavný páteční fail. Od západu bouřky s pěkným shelfem a hned na jeho čele vítr a silný déšť. K tomu už tři hromy. Moc příjemné pondělní ráno.
Praha Lipence jedna z nejlepších letošních bouřek. Působivý příchod se shelfem až skoro k zemi a následně silnější vítr, liják a několik blízkých blesků. Opět potvrzeno pravidlo, že když se nic moc nečeká, tak bývají situace nejlepší.
Ten shelf vám opravdu závidím, tady jen deštík, a jednou jsem nepatrně slyšel slabounké hřmění, je hustý že nemusí být ani nějak vhodné podmínky a může se něco takového vytvořit 😁 alespoň se vyčistí na dnešní den vzduch.🙏