Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 28.-29.8
Dneska jsem strávil celý den venku na vzduchu a toho saharského písku bylo viditelně požehnaně, takže to možná byl jeden s pomocníků, proč nepřišly silnější bouřky, které se očekávaly. Teď se slušně rozpršelo a uvidíme kolik čísel to hodí. Noční bouře jsou myslím vyloučené..
Aspoň v tom vydatném dešti v Čechách bude hezky zalito kdyz ne bouřky tak aspoň vydatný déšť
Jinak možná nějaká bouřka nebo bouřky od západu také dorazí slábne to a pak znovu zesiluje směr to má poměrně dobrý
Tady z první vlny celých 0,5 mm byli jsme v jakési díře takže "paráda". Nyní doputovalo další pásmo a to už snad dá více, ale bude to dnes v noci jen o nějakém dešti. Výstraha na silné bouřky prostě nevyšla to se někdy stává. Tak snad co nejvíce naprší. Nechci tady teď dělat chytrého ale pár dní dozadu jsem tu psal, že Čechy budou spíše jen o nějakém tom dešti a podmínky pro silné bouřky moc nebudou a nakonec to tedy vyšlo. Je pravda že prostě jenom ICON dával nějaké masakry a ostatní modely to měly plošně mnohem menší a se slabšími projevy. Ale tím neříkám že dnes v noci nějaká zajímavá bouřka nebude jen že to rozhodně nebude u nás nebo víceméně v celé západní polovině republiky.. tak třeba se dočká Vysočina nebo Morava něčeho zajímavého. Ale hlavně aby na co nejvíce místech spadlo smysluplné množství vody.
RadekCZ
Ale aspoň to berme pozitivně že je tady plošnější déšť který teď vznikl
No, asi není potřeba nějakého zdlouhavého komentáře, zase to nevyšlo. MCS se rozpadla, supercely kolem nás nebyly a měli jsme tedy jen vzdálenou bouřku, tak 1 hrom za 2-3 minuty a viděl jsem 2 záblesky. Šlo to sem z toho jihozápadu, ale nevydrželo to, takže přišel pouze déšť a chvíli pršelo i silně, ale stejně to dalo jen 0,8 mm srážek. A předtím jsem byl k večeru na kole a u Jinačovic bylo tak 5 kapek. Teď je po všem a doufám, že během noci ještě něco přijde, ale nejsem si tím vůbec jistý. Jinak, aktuálně už skoro nefouká, ovšem Žabovřesky dnes maximální náraz 52 km/h.
RadekCZ
Je to nevděčna práce. Když se výstraha nevydá a něco nakonec je tak je kravál. A zase opačné když dají výstrahu nic není zase problém. Za mě takové výstrahy dopředu na bouřky by se vydávat vůbec neměly stejně nikdo se na to nijak nepřipravuje jestli je pro jeho oblast žlutá,oranžova nebo červena výstraha. Výstrahy by měly být až na pozorované projevy.
Jako některé modely ukazovaly Mordor ale byla to malá pravděpodobnost i ten vysoký CIN mohl udělat svoje už na vytvořené bouřky.
Ale vždyť to je dneska úspěch. Žádné rodiny nemusí řešit že jim to odneslo střechu nebo udělalo jiné škody. Hasiči se v klidu vyspí. A přece velká část Čech dostane slušnou zálivku mají víc vody než kdyby přecházela nějaká izolovaná supercela kde by v malém pasu to spadlo rychle a odteklo. Tak to spadne plošně a pomalu co víc si přát.
A hold nadšenci na bouřky co jsou nadržení protože srpen a celkově letošek toho moc neukázal musejí počkat, letos šance na něco ještě bude a nebo zase příští rok.
Edit: no dívejte se jak to v těch Z Čechách krásně naskakuje jak tam prší tak F4 a lidí z toho pasu musí být nadšení zaprší v Chomutově, Mostě i Bílině no co víc by mohl člověk ještě chtít. 😁😁 Kdyby byly ty bouřky tak se tohle neděje.
Teď dokonce nějaká nová vnořená jadérka vznikají na západě třeba přerostou i v slabší bouřky
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.