Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 28.-29.8
ten radar je upe mimo. takovouhle naprší 50mm za chvíli a bude ultra giga fail²
Aktuálně zejména v SZ polovině dochází k vnořené konvekci tam kde jsou žluté oblasti teď se zde i poměrně intenzivně rozpršelo
David Štorek
Taky jsem se na to teď dívám
Tak Morava nakonec zakapala (bohužel obrazně, ne doslova), zato SZ Čechy teď jedou, gratulace . Snad se dočká i JZ Čech a též další oblasti s tristním suchem. My tady ještě vydržíme na srážkách z minulého týdne, celkem napršelo 43,2 mm, za celý srpen pak 45,6 mm, což bude taky finální hodnota za tento srpen, troufám si tvrdit.
TheRealStormCZE
50mm sotva 20 to hodí jde to moc rychle.
já jsem věděl že těm solenopsis mám věřit, a zase se to vyplatilo. kvanta vody jak na jadranu když jsme jeli. zvířata prostě vědí nejlíp kdy bude pořádnej monzun
Srážky postupují tak nějak chaoticky a od JZ se to i obnovuje. Úhrny budou místy pěkné přes 30mm
Aidamkoo
Tady na JJZ od Brna (jen kousek) napršelo zatím cca 2 mm, ufff.. Ale něco dalšího se přibližuje. Hudruje to docela slušně a zesiluje rychle.
Nu... 8 mm kroupy fakt nepotřebujeme, ale takovej zahradnickej déšť, aspoň 5 dní trvající, by se šiknul; stromy už mají podzim. Zajímavé: po té troše deště před pár dny se nevzpamatovalo nic, jen - akáty.
... Pane jo, přibližuje se to opravdu rychle. Máme se bát a držet střechu?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.