Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Lerak2
Tak Žabovřesky problémové pár měsíců nejsou. Udělalo se dost změň a hezky je to vidět letos v létě, kdy jsou víceméně srovnané s Tuřany a dokonce i Tuřany párkrát porazily Žabovřesky.
Dneska z JMK pěkně.
Lednice, Troubsko 31°C
Strážnice, Brno-Tuřany, Brno-Žabovřesky, Dyjákovice, Pohořelice 30°C.
Tropy zatím jen JMK, a dvě stanice z OLK. Doksany zatím 29.
Ta mapka rozložení srážek, kterou dnes ukazovali v relaci počasí na ČT byla pěkná chujovina, bohužel jsem nestihnul vyfotit. Že prý u nás za poslední tři dny napršelo cca 10 mm, haha, realita je 0,8 mm, podpořená totožným srážkovým úhrnem z ofiko meteostanice ČHMÚ Strání. Nechápu jak můžou v televizi prezentovat takový zavádějící balast
S deštěm je to bída, akorát jdu zalévat keře...jednou za 8 dní na zahradu zahučí 1000L a drží jí to tak na 80% pohody...na bobkovišně už to nestačí a mají lehký propad.
Teplotně to naštěstí jede podle mustru a po svaté Anně to chytlo ten správný směr, ráno parádní chladno i když je 16 stupňů a podvečery na sluníčku příjemné posezení - včera už v mikině. Tak už jen ta voda a bude klid.
Mates
Nový výstup po aktualizaci teď dopoledne to již smazal.
Se opravdu není čeho obávat na těchto suchých frontách od severu. Ty nepropustné rozsáhlé oblasti vysokého tlaku vzduchu už jsou opravdu otravné. Tlaková níže je pořád schopna být jen až někde nad Skandinávií. By mě zajímalo, jestli se v srpnu ještě někdy odblokuje Atlantik.
Aspoň že včerejší večer a dnešní ráno bylo svěží. Dnes bude tak akorát. Podle výhledu se to aspoň prostřídá, že naštěstí ty tropy nebudou v kuse.
Mates
Vypadalo to krásně, ale zase bohužel. 😞
Už jsem doma takže bouřky východ čech a němci
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.