Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Na Prahu nic nemíří... Když se objeví náhodná bouřka, tak většinou jižně od Prahy. Když se čeká něco trochu většího, tak na jih od Prahy čisto...
Jinak při pohledu na radar ty bouřky nepůsobí moc hrozivě. Hodně lokální. Myslím, že se jedná o takový specifický typ bouřky - během extrémního vedra, která vlastně nemá moc dobré podmínky. Rychlý vznik, ale i rychlý zánik, menší jádra atd.
Pro vydařenou bouřkovou situaci to chce celkový mix a ne jen hodně teplo.
Horkeypes
No problém je právě v tom, že to moc nedojde. Dalši buňky naskočí někde v okolí Kladno, Rakovník a půjde to na SZ Čechy. Když kouknu směrem na jih, vidím prakticky čisto, jen malý mráčky. Na západě v dálce zataženo a jinak nic...
Já jsem stejně čekal, že to bude hodně lokální a že toho moc nebude, prostě to běží dle předpokladu...
Ty nové jádra vznikají na SZ-Z okraji toho komplexu. Je to hezky vidět na radaru. Celková propagace je spíše k severu až SZ, než k SV.
V Praze asi nic nebude no... Člověk už je zvyklý.
Je to docela už silné, to se musí nechat. Ale furt dost lokální s velmi pomalým pohybem. Nějaká přeháňka vznikla i nad Prahu. Teď je ideální čas jít ven a zkouknout to.
Doufám že se vysune k severu ty bouřky. Na SZ Čech pojedou možná ještě hory.
Predators2
Já si myslím že ano, koukám a kupovitá oblačnost se sice rozpouští ale tvoří se nová a blíž a blíž, na severu Čech to vidím tak na 18:00 a výš
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.