Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Neuro
Jó doprava sa tomu nechtělo už tady na JV, jinak by to došlo až k nám, tož asi ta kletba přetrvala až k vám
Jinak, tu teplota venku ustálila na 24,5°C, barák rozehřátý na 26, to bude spánek jak víno Systém do Slezska zesílil a asi bude zesilovat dál do Polska, takže předpověď Estofexu rámcově splněna
Kdepak, SV absolutně nemá nárok si na cokoliv stěžovat. V zimě mráz, více sněhu, méně náchylné na profuky. V létě dva dny 35 a následně takovýto komplex.
godlike
Právěže normální to je. Normální není to co se děje v Čechách. Po týdnu takové hrůzy ve vlhkém proudění trapné přeháňky, za které by se styděl i duben. Jedno včerejší jádro u Senohrab, o kterém se bude psát ještě za týden Opravdu to neni normální, nemám pro to vysvětlení. Alespoň se ochladilo pod 20, tak rychle vyvětrat na maximum než zase přijde 38
Zoufalství toto
Tak nakonec vysoká oblačnost odtáhla a uvolnila prostor bouřce od jihu.
Nyní mírný déšť po bouřce, jsou vidět ještě vzdálené blesky a občas slyšet slabý hrom
Napršelo dle stanice ČHMÚ zatím 13 mm.
No jinak nepsal jsem že bouřka nebude, jen že díky vysoké oblačnosti to zde moc na bouřky v daný okamžik nevypadá....
Na 2 dny je zde zmírněno povrchové sucho, vegetace nabere trochu sílu, pročistil se vzduch a zítra bude letní den. Po pondělní výhni to už nebude poznat. Plosně by to chtělo všude 100 mm.
vojta-černošice
no nemá. Stejně občas prej klasika Polsko, prej nic neslyšeli nikdy, prej tam sucho a diktují že ostatní oblasti nejsou tam tom špatně. Že Bílina má vlastně zelenou trávu ahá. A teď se tu jede flexing a spamming.. Blbé no tento rok se nijak nespraví. Musíme doufat ve 2027.
Jsem aktuálně u Těšína a zde od 17:30 s malou přestávkou hřmí. Konečně příjemná letní bouře, na toto jsem čekal celý rok a bohužel někdy ty bouře jsou lokální, takže málokdy nás tu letos něco trefilo..
Na druhou stranu celkem nečekaný dnes, i když Ecak se nejlépe trefil s bourkama nad Beyksadama pozdě odpoledne, co si pamatuju
Já se budu asi už po Xté opakovat za poslední týdny. Na radaru vypadá vše hezky - slibně. Přijde pásmo a nad mou lokalitou udělá skok, roztržení, přeskočení prostě cokoliv špatného. Ve výsledku mám z dnešního pásma 2,5 mm. Pochytána nějaká voda, pod listy ani kapka. A v okolí opět hezké úhrny od Vsetína, Rožnova, Frenštátu a pak celé to pásmo, co šlo SV na Ostravu.
Ach jo, opravdu nevím, proč je má lokalita letos tak zakletá
PS. za červenec u mne spadlo 36 mm
no a taky jak jinak to dopadá? máme 3 nebo dneska už 4 hlavní modely a z toho 15000 ukazuje furt dál nekonečný horko a sucho jak někde v prdeli. to bych fakt nechtěl mít tohle vlákno relevantní 3 nebo 4 týdny
Pane jo, taková buřina tu pěkně dlouho nebyla. Před chvilkou jsme skončili s uklízením toho nejnutnějšího.. maximální intenzita deště 360 mm/h, náraz větru 21 m/s, všude větve, v centru padla celá lípa, kroupy..... Nebyla to žádná kráska, ale na to jak bylo málo energie. Teda masakr. A nejlepší že to nikdo moc nečekal....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.