Petrolec
u nás u Benešova směr Týnec opět jedno velké NIC Jen jsem koukala, jak nás to obchází
Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Peter Sedlák 1
Tady taky opět velké nic. Odpoledne šla okolo slabá supercela a večer mohla být bouřka. Jenže to by se to muselo vytvořit dřív. Hned jak to přešlo, tak to vybouchlo.
Něco vzniká před Norimberkem a taky v lokalitách kde už dnes něco bylo na SZ téměř stejná trasa
Aktuálně je tu 24,4°C, vlhkost 53 %, aspoň není dusno, ale větrat při takových teplotách přinese víc škody jak užitku. Nahoře v baráku je momentálně 25,5°C, dole 23,5°C. Nezbývá než vyhlížet to přechodné ochlazení v sobotu/nedělu, Norové už ten modrý sloupeček shodili na 0, dokonce už všechny modely se podle nejnovějších běhů shodují na srážkovou 0 tady, takže ochlazení bude na sucho . Ale dost o tom, jak bude tady, hlavně aby se zalilo trochu plošně, už by to chtělo tu vodu jako sůl
Tak teď se i o něco snaží Šumava tak uvidíme
Francois
Já jsem na dovolené v Pěkné u Volar a těšil jsem na pořádnou Šumavskou bouřku, ale je z toho klasika jen vítr bez bouřky a deště. Jinak jsem se dnes bavil se sousedy a říkali, že zde mají chatu přes 60 let a za tu dobu zde nepamatují takové vedro, jako bylo včera a dnes.
Jo a měřili jsme hodinkami teplotu vody zde ve Vltavě, a měla pro mě znepokojujících 25 stupňů.
F4
Je to na hovno. Semka šel nějaký chcípák, ale místo aby došel se rozpadl v suchém vzduchu a lebedíme si tu ve 30-31°C v Brně.
Jinak na severní polokouli zdá se dorazila první impulsová reakce na El Nino, tak uvidíme co v dalších týdnech s tím dorazí. Si to jdu prostudovat, bych něco mohl o tom zítra napsat.
Koukam že jedna bouřka jde na Prahu, tak snad vydrží
Plzeň docela solidní nárazy větru. Vítr přesně jak píše Francois, neví kudy kam a jemný deštík byl vystřídán vydatným deštěm. Každou chvilku hřmí a lítaj blesky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.