Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
Tento týden nabral pěkné obrátky, z pondělních +24 pak 25, 31, 34 a včera +35. Dnes už supertrop možná nebude, zítra krátká přestávka a masakr příští týden...
Čekal jsem i nějakou tu tropickou noc jako na konci června, ale zatím minima včera +15, dnes +16, ten příští týden se to možná ještě zvedne. dnes duje od rána, prakticky funí celý týden s různou intenzitou
Srážky u nás kreslí něco Ecák a GFS v noci, Icon s Ládinem tam nemá nic, třeba nějaký ten milimetřík do rána spadne
No tak v České Lípě kolem 22:00-23:00 2 přímé bouřky, troufnou si říct že lítali spíš CG a CG+ blesky (sem tam blesky mezi mrakama) podle známého byly takové rány že to dlouho nezažil a pršelo parádně, a hádejte co, jsem na dovolený 😂 za celý rok co trčím doma a sleduju každou bouřkovou situaci nespadla ani kapka a vždy max vzdálená bouřka a za celý rok jednou odjedu na týden pryč a když jsem pryč teď 6tý den tak bum koukám na radar a kulím oči, krásně červené až tmavěčervené úhrny, takže jestli tady někdo bude mluvit o tom že má smůlu v bouřkách tak právě já jsem ten který má extrémní smůlu, no tak třeba příští týden jak bude vlna veder tak to třeba ještě jednou Lípa schytá, ale nevěřím moc tomu protože už je srpen a už ta energie a všechno bude přirozeně klesat jak se to bude blížit k září....
Tak zatím tady po ránu teplota 26-27°C, na to že mělo být sotva okolo 25°C v maximu dneska. Naštěstí už dneska nehrozí super tropy. Převládá polojasno, hlavně částečně vysoká a střední oblačnost. V noci beze srážek. Včera večer minutová přeháňka, s neměřitelným úhrnem. Bouřky jen velmi vzdálené. Něco málo tam v předpovědi dnes je Tak snad něco spadne
Zase nějaké klasické hlasy z JV, si tam třeba udělejte poušť.
Trochu škoda, že když dneska bude takové hezké rozhraní, tak moc bouřek nebude. Celkem dost nízká energie a celkově je to takové out..
Zase na druhou stranu něco by mohlo najet a jít na Moravu, jak to má GFS. Příští týden návrat vedra a ze studené fronty v úterý vůbec nic nezbylo, takže budou dál vesele v nepatrně menší intenzitě pokračovat. Ono se to ve finále ani moc lišit nebude od těch děsivých výhledů před týdnem.
Včerejší 4 mm budou asi na nějakou dobu zase poslední. Nevypadá to moc dobře no.
Aspoň díky té bouřce se dalo večer vyvětrat, sletělo to k 20°C, potom se zase oteplilo. Tropická noc o pět desetin nepadla.
Tady u nás je to se včerejšími 4mm taky vlastně docela docela výhra. Škoda té 1. silnější bouřky, co šla těsně okolo. Celkově včera ty bouřky (kromě těch silných jader kde byly intenzivnější srážky) působily jak někde v Africe. Hodně vysoká základna, spíš jen blesky a vody jen trochu.
Jinak ten dnešek se nějak úplně pokazil, z modelů ty bouřky už včera úplně zmizely, největší šanci na něco je asi na Moravě.
Tady na východě furt slunko i teď kdy mělo být zataženo, srážky v nedohlednu ,něco by mělo k večeru a zítra dopoledne padat ale moc tomu tady na východě nevěřím, naštěstí nasycení půdy pořád solidní tak moc nemusím zalivat, jinak na Lysé hoře nevím jestli taky měli tropickou noc ,v 5 ráno tam bylo 20,1 asi nějaký fén
Když vidím tu situaci v Čechách tak to na SZ,Z a středních Čechách na nejake bourky moc nevidím
Pouze slabý déšť na to že nad je žlutá
Peter Sedlák 1
Asi to v té výšce nějak vyschlo.
MostMost
Ano včera večír jak pršelo trošku. Jinak to bydlíme kousek od sebe ne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.