Diskuse o počasí Potenciální vlna veder a bouřková situace od 31.7 do 8.8.2026
To je hnus ze začátku ten vítr přinášel osvěžení ale je už je velmi se oteplilo
Náraz i 56 km/h teď. Ale je to takový že chvíli relativně klid a najednou přijde bomba.
Zítra RUC bouřky tradičně Sasko - skip SZ - jih východ čech a stále stejné oblasti i pozítří, na to sází icon d2.
Zde několik stanic kde se během přechodu heat burstu výrazně oteplilo
V Krušných horách nad Litvínovem dnes odpoledne a večer bylo docela příjemně. Ono vůbec mít dnes chatu/chalupu v Krušných horách mi přijde docela výhra. Příjemná léta, sice je pořád potřeba sem tam přitopit večer, ale zase 30°C+ jen ty nižší a jen výjimečně. Ani na konci suchých lét, v srpnu a září není vegetace vyprahlá a seschlá. V potůčcích pořád zurčí voda. V zimě většinou mrzne a většinou je sníh. Sice míň než dřív, ale pořád to vypadá jako zima. A když je nízká oblačnost, tak máte slunce a pod sebou moře. Akorát v části jara a podzimu je to horší než nížině, když je dřív nebo později takovéto ošklivé sychravé větrné počasí. Ale hlavně pro letní a zimní rekreaci top.
Pročítám si zprávu z léta 2015.. a tož letos je to trochu jinde, ta maxima... sice tehdy trvala horká vlna v srpnu 14 dní.. ale nebyly to takové hodnoty jako letos.
Aidamkoo
V Javorníku už to kleslo na 23.. ale nevím takový pokles, za mě je to pochybná stanice už dlouho.. ale tato noc ještě rekordní nebyla.. uvidíme co další, ale příští týden to asi stejně jistí :-) já už počítám s tím, že se uvařím...
Noci zatím ok, teď krásných 17,5 °C... ty noci se tady zatím tak neoteplují jako dny. Dnešní ráno jen o 1,4 °C teplejší než předchozí.
jinak nevím s tím příštím týdnem tam mám trochu pochybnosti o těch 39.. protože se má přidat vítr, což by znamenalo, že teplota až tak stoupat nebude, jestli s větrem modely neumí počítat? Uvidíme... peklo no to ale bude, do středy určitě.
Zdravím ve spolek ;) tož zrovna mě překvapila bouřka no to sem nečekal že mě ráno vzbudí hrom a sprchne
což je příjemné aspoň troška spadla teplota. Celu noc kolem 25 dneskaj maxima podle Aladina 36-37 no su rád že aspoň ten víkend bídě chladnější. A jak bude další týden sa uvidí aj když je téměř isté že zase hyce
na in počasí 34 přes 35 snad nebude. Hlavně ať sa držija všeci na v nížinách tam by mě asik kleplo
Tak minimum prej +23 dle modelů, tak to ani omylem, s přehledem +15 By mně zajímalo jestli v mém okrese byla někde aspoň ta tropická noc
Nevěřil jsem v pokračování horka po víkendu, ale modely jedou svou tropickou mantru po nedělní přestávce vesele dál, samozřejmě téměř beze srážek.
Zde, v nejexponovanějším místě ohledně přílivu teplého vzduchu od JZ, tedy na JZ, i přes noční heatburst byla Tmin 13,7°C.
Noční osvěžující zchlazení v kotlině a klidný spánek zaručeny..
Což o to, TN se tu ani v této horké vlně nedočkáme.
Zdejší hlavní trápení nejsou teploty, byť ty denní jsou velmi vysoké, ale letošní celoroční absence jakýchkoli pro krajinu, přírodu smysluplných srážek a nebere to konce..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.