Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dorazí studená fronta, v jihovýchodní polovině území pozor na bouřky s prudkým větrem

Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026

F4
126
# 19.07.2026, 08:57

Tadeas
Příště příště. To už tu říkáme x let a je to horší a horší. Žádné příště nebude.

# 19.07.2026, 08:57

Když vidím ty krásný kupy na jih od Prahy tak docela závidím, škoda že jsem v práci, zrovna dneska bych vyjel na lov, ale snad mi to letos ještě aspoň jednou vyjde

# 19.07.2026, 08:58

Vencaa
Tak mi to myslím dost dobře vyšlo.

Každý kdo tu tvrdí, že mi něco nevyšlo, když jsem tu něco předpovídal, tak musíte uznat, že vyšlo. Srážky jsou celkem plošné a navíc hodnotit situaci už v 9:00 dopoledne? Pěkná blbost. Ještě další srážky přijdou.

plošné srážky na SZ Čech, zdroj: hydro.chmi.cz
F4
126
# 19.07.2026, 09:00

AuraPočasí
Ale ty odhady neodpovídají realitě. Chápete? Viz můj případ. Mám 3,6 za včera a dnes a jsem ve světle zelené, což je 6-10 mm. To není vůbec pravda. Plošné srážky na SZ prostě nejsou a nebyly. Co vyslo byl můj odhad, ze to chytne linii Mariánky-Louny. Pokud my pod horama nepatříme do SZ, tak prosím o upřesnění regionu. A odkud ty další srážky maj přijít? Z ty nudličky co je v Bavorsku? Haha.

# 19.07.2026, 09:04

F4
Hele upřímně mě přijde, že tím, že to furt řešíte a rozebíráte, tak to nějak přitahujete. Říká se, že vesmír člověku posílá to, čemu dává nejvíc pozornosti.

Jako když si představím nějakého člověka, co je třeba nemocný a když o tom bude furt mluvit, že je nemocný a furt kolem toho mít 90% myšlenek a pozornosti, pak se z toho stane jeho identita.

Sice na tom SZ Čech se Vám vyhýbají ty srážky, ale možná tomu dáváte přehnanou pozornost a vlastně negativní energii a poté to může být ve Vašich představách jaksi fatální a nabírat fatální rozměry. Zkuste změnit mindset a například být rád za každý 1 mm a být rád za každou situaci, kdy se něco děje atd.

# 19.07.2026, 09:05

F4
Plošné srážky, které se neroztáhly až úplně ke KH, ale většina toho regionu 80-90% SZ části Čech má plošné srážky.

513
# 19.07.2026, 09:09

AuraPočasí
Tak komu to teda vyšlo? AI nebo AuraPočasí.. toť otázka do pranice...:D.. F4, Jako... AuraPočasí dle mne nemůže za to, že u Vás je to s minimem srážek, či bez nich.. i kdyby se rozkrájel, vodu vám nenadělí, A je více míst se suchem,.. no, holt to tak je.

# 19.07.2026, 09:11

F4
Co se 'tramvajového' trávníku na Hradčanské týká, vždy ráno kolem 7. ho tam zalévají. V parcích kolem už to tak zeleně ale nevypadá (nevypadalo) , ale je možné, že se to za poslední 3 dny mezitím zalilo přírodně.

Jinak v mé současné lokalitě na Nymbursku střídavě silnější-slabší přívalák už asi hodinu, ale bez bouřky.

# 19.07.2026, 09:16

na jihu Prahy fakt pěkný květáky, čekám že to tam za chvíli "bouchne" :D

21
# 19.07.2026, 09:19

Estofex ma pro nas cip dvojku.. jzem zvedavy

# 19.07.2026, 09:19

palma
Však to byl takový pokus, který úplně nevyšel. Hlavně ta AI vůbec netrefila ty časy. Pořád že to na Moravu dojde až večer. Když se kouknu na modely, tak bouřky na Moravě budou už brzy po poledni kolem 13-14h.

Morava má výhodu, že je tam jasno. Od západu Čech se natahuje pás vysoké-střední oblačnosti, který to trochu zhatí. Ale to je vlastně typické...

395
# 19.07.2026, 09:23

Tady nás těsně obešlo jakési jadérko, takže bohužel jen 2 minuty symbolického zahradnického deště a úhrn 0.

Na hraniních Německa, Rakouska a JČ už se nejspíš začíná formovat dnešní "Moravská" vlna.

Každopádně se teď vyjasňuje a jižně od Prahy jsou nějaké kupy, tak třeba se stane zázrak.:)

F4
126
# 19.07.2026, 09:29

AuraPočasí
Přimo tedy potvrzujete mou domněnku, že je za tím vyšší moc, která to řídí. Na náhody já nevěřím.

Pro ostatní, co na mě pindáte, přal bych vám to zažít. Snadno se kecá někomu, kdo má z každý situace aspoň 10 mm nebo i víc. Sytý hladovýmu nevěří. Pro připomenutí.

Teď projíždím Žatcem, údajně nejsušší oblastí republiky a tak zelenou a šťavnatou krajinu jsem dlouho neviděl. Aby ne, když tu furt prší nebo bouří.

# 19.07.2026, 09:44

Začíná to dneska hodně brzo, předpověď se dnes ráno změnila.. má to začít na jihu Čech a rozjet se to do zbytku.. no zase nás to netrefí.. klasicky Volary a potom Lhenice a půjde to na Krumlov a Budějovice.

139
# 19.07.2026, 09:45

F4
Buďte te rád i za každý úhrn.... Nemá cenu si jenom stěžovat

5
# 19.07.2026, 09:48

Tak jste mi tu navnadili na vydatnou tvorbu bouřek od ranních hodin pro Z, JZ s rozvojem do vydatnějších systémů putující republikou na východ, ale kde nic tu nic a opět zde utřeme nos.. Dle posledních výstupů to fronta dotlačí až na J, JV kde se to prohřeje a pak spustí a to bů ví jestli.. Tady bude vymeteno. Realita tomu také odpovídá. Spousta včerejších malůvek se mine s realitou ;-)

2313
# 19.07.2026, 09:55

Bouřka, která nyní vstupuje na JZ Čech má zatím pěknou strukturu.

Lipno - Černé v Pošumaví
2197
# 19.07.2026, 10:00

Klokan_0
Bleskově to musí být hodně aktivní. :blesk:

135
# 19.07.2026, 10:00

gugu92
Taky tak...no a už je teď na radaru vidět kde to pojede celej den

# 19.07.2026, 10:01

F4
Je za tím změna klimatu. Bouřky se prostě přesouvají více na jih a východ, na základě měnící se převažující synoptické situace.

Tady v Praze už to také není žádný zázrak. V posledních dnech se to tady trochu honilo, ale nešlo o nic většího a rozsáhlejšího a celá bouřková sezóna je v Praze slabá.

Podle mě stejně jako v průměru upadá bouřková činnost na SZ Čech, tak upadá i v Praze a okolí. V řadě situací je to prostě víc na jih a východ.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.