Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
Já jsem na dovolené u Skutče, první vlna přinesla celkem silný déšť a před bouřkou lehce fouklo (bouřky se tvořily i přímo nad námi). Poté se celkem rychle vyjasnilo a vypadalo to na klidný večer nebýt neklidného radaru . Nakonec druhá vlna přinesla pěkný liják, naštěstí ne s tak silným větrem (seděli jsme pod střechou venku).
Srážková mapa za 24 hodin opět výmluvná. Jih a východ tradičně zalitý bouřkami. A SZ a JM hovno. A zítřejší srážky už se nám pod horama postupně a pokoutně mažou. Naopak ti samí ze včerejška budou mít super situaci i zítra. A k tomu zase mini pás Mariánky-Žatec-Louny. Ať už tohle skončí, ještě 2 pitomý měsíce.
Jirke85
To je zase názor,někde nespadne 20mm+ klidně rok i více,určitě to není žádný propadák,a to nejen v nížinách.Pokud v OH poslední týden spadlo x desítek mm,tak tam aspoň to povrchové sucho být nemůže a roční deficit se z lokálních bouřek asi těžko plošně smázne.Slovo propadák používáte často,už dopředu,pak napíšete,že ve Žďáru spadlo 70mm za 1 hodinu.
Ondra83
Ten zítřek vypadá tady pro Prahu a okolí opravdu mizerně. Půjde to ve špatný čas.
Tomu scénáři co ukazuje Icon de bohužel docela věřím.
SZ bude mít alespoň šanci na nějaký plošnější déšť, tady se akorát zatáhne a celý nový systém pak masivně najede na jihu Čech/Vysočině a zasáhne většinu Moravy..
tady se nějak extrémně začal vyzdvihovat i zítřek, ale už teď je jasný že to bude opět úplně to samý hovno hezky z kfcčka udělaný, jen se konečně ochladí. a pak? 0 front, 0 zajímavostí a hurá do horkýho srpna. bez silných bouří, bez normálních letních bouří vůbec
Nechápu, proč tu někteří pořád píšou (i několikrát za den), že u nich nic pořád není, že jsme tradičníci, a ještě k tomu si stěžují, když jim tam naprší aspoň milimetr. Jako omlouvám se, ale už se to nedá poslouchat. Stačí to napsat jednou, dvakrát, ale ne desetkrát za den. To, že to pořád chodí přes "tradiční" oblasti, za to nikdo nemůže, taková je realita. Nebo když už, tak když můžete a hrozí nějaký bouřkový den v těch oblastech, tak tam klidně zajeďte (zase ale chápu ty, kteří nemůžou). Navíc srpen ani nezačal a i srpen, možná září, se může ukázat.
Naprosto vás na SZ a v dalších oblastech Čech chápu, ale takovým stylem to nevyřešíte. Já stále věřím v to, že se i vám tam něco objeví.
Kdyby to šlo, nějaké bouřky bych k vám poslal, ale logicky to nejde. Počasí si udělá holt samo.
Já nevím, ale někteří by si měli uvědomit, že ať nadávají jak chtějí nebo se chovají jakkoliv, nezmění to jak si to příroda zařídí a nijak neovlivní průběh bouřek a různých situací, počasí je o sledování a diskuzi případně o dokumentaci v podobě fotek, věčné hádky a dělání rozdílů jak ten měl to a ten ono a zaslouží si to víc naše oblast než tam ta atd.. úplně zbytečné protože prostě si to pojede svoje, na toto jsme opravdu slabé tužky v penále aby jsme s tím něco udělali
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.