Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
TomasMost
mohlo zabouřit škoda, že na to nemá. Přeháňkové lití na pár minut a +1mm. Joo už si nesmíme stěžovat.
Tak nás ještě asi před hodinou minula jedna bouřka, a to tak 15-20 km daleko. Takže jen vzdálená, slyšel jsem kolem 10 hromů a byla blýskavice, záblesky byly ze severu, ale i z východu, z MCS na hranicích Česka a Slovenska. Nejvíce byly vidět tak 2-3 záblesky za minutu, myšleno dohromady. Teď už je po všem.
tak mohlo to být ještě celý bílý a bleskama prosetý žejo a trošičku to zpomalit. i září se zmůže na víc 
u Benešova to cca kolem půl šesté vypadalo celkem nadějně (pohled na západ), ale uhnulo to zas někam do pryč
Když sem měl v plánu vyrazit fotit vzdálenou bouřku nad Drahanskou vrchovinou, jako naschvál se vytvořila nízká oblačnost, taková mlha která zakryla postupně celé nebe, zanedlouho se ale vyjasnilo a bouřka se dala až do velké vzdálenosti pozorovat. Ve fázi, kdy už slábla, začala produkovat i viditelné blesky. Pěkná podívaná na závěr dne.
Jak ta brněnská supercela, tak dnes ta linie přes Moravu nás chytla spodním okrajem.
Celkem krásných 12 (7 + 5) mm i s hudebním doprovodem zdáli brblajícího nebe (no, dneska to jednou praštilo do pískovny u Bratčic, to je fakt).
Je tu zeleno - všechno, kromě anglických trávníků; těm už nepomůže nic, byl zákaz zalévání :-)
Tak sem došla ještě jedna středně silná přeháňka, ale rychle se rozpadala a dala nám jen 0,3 mm srážek. Někam k Miroslavi to byla i bouřka, ovšem nevydržela, já jsem neviděl žádný blesk a neslyšel žádný hrom.
Jirke85
Brát 20 mm jako propadák znamená nevnímat realitu toho, co se děje na 90 % území Česka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.