Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-17.7.2026
Na východě Čech ve Vernéřovice u Náchoda odpoledne kroupy cca 2 cm: https://www.facebook.com/photo/?fbid=2623565278045...
In-počasí
A to vedlejší vesnice Zdounky/Šelešovice atd budou mít ještě víc mm podle radaru. Ty tmavě červené odrazy se tam držely mnohem déle než v Troubkách. Já jsem několik kilometrů severněji (cca 15km vzdušnou čarou) a zde jen zahradní deštík, ale parádní podívaná na velké množství nádherných CG blesků
V Praze co byly celou dobu odrazy na radaru prakticky vůbec nic nespadlo. Za celý den tu spadlo úplně zanedbatelné množství něco jako 0,1 mm.
Žluto zelené odrazy a venku nepadá vůbec nic... ani jediná kapka.
Teď poprchává.
Tadeas
To chce cvik. Třeba u někoho až po několika letech si zvykne, že počasí nějak funguje a že mít nějaká očekávání je vlastně nelogické a často chyba. Ale můžou za to modely. Pokud by vyšly například ty výstupy od Aladina, co byly už od včera a co ještě byl ráno z půlnočního výstupu, zkrátka by se na většině území odehrávaly velmi silné bouřky.
A když člověk vidí ten charakter počasí prakticky beze změny, v podstatě si myslím, že můžeme celé léto už doklepat s občasnými lokálními bouřkami a permanentním suchem, ale kdo ví... Třeba srpen překvapí a přinese nějaké výraznější deště.
Jsem to psal už ráno, že dneska skoro nic nebude, nebo mě rozhodně tak silné jak se psalo. A přesně že to taky zabila ta oblačnost z rána. Byly tak na 3 místech silnější bouřky a to je vše. Na pátek jsem zvědavý, ale podle mě taky toho moc nebude. Energie moc nebude, zase bude nejspíš nějaká oblačnost. Takže spíš klasický letní bouřky. Nic nenormální 😁
jack
Bude přecházet nějaká fronta, dá se to trochu do pohybu, ale jako vždycky není žádná záruka, že bouřky budou stát za to, protože záleží na X faktorech. A bude to beztak zase lokální a regionální jako vždycky.
Bouřky v podstatě nedokážou nahradit normální déšť. Nikdy se to nezalije nějak smysluplně plošně.
aspoň 17mm. co bude pátek, je naprosto neznámý, ale mohlo by přijít něco většího když se aspoň ochladí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.