Tadeas Asi jo, teď se rozpršelo celkem slušně, tak by to mohlo vydržet klidně do zítřejšího odpoledne , třeba by to dalo aspoň těch 15-20 mm, i když nám modely dříve dávaly 35-56 mm
Zatím 0,6.. taky věřím v zítřek... snad to iconu vyjde. Dnes nás to bere maximálně okrajem, jedna polovina oblohy je modrá, druhá tmavá... zahřmělo, zablesklo se, zvlažil se prach, ale to bylo vše..
Tak tady nakonec klasická bída. Jen vzdálená bouřka, z těch severních směrů jsem slyšel 4 hromy. Silný nárazový vítr byl taky a trochu pokapávalo, ale nebylo ani mokro, úhrn samozřejmě neměřitelný. Tak alespoň se ochladilo, předtím bylo okolo 32 °C a teď máme 24,4 °C.
Můj předchozí příspěvek byl reakcí na text ČHMÚ. Ne na zdejší předpověď od in počasí... To za prvé...no a za druhé samotne chmi na svém Facebooku vlastně podtrhlo mé předchozí tvrzení. Trvam na tom že to co bylo před den neodpovídalo formulaci že na většině území....
Tohle jsem čekal, že to projde přes jih, už jak se to jádro od Litovle přesouvalo rychle k jihu. Původně jsem předpokládal, psal jsem to už někdy o půl čtvrté, že nás alespoň částečně zasáhne bouřkový systém v noci a k ránu, který by procházel přes jihozápad, jih až jihovýchodně od Olomouce, ale to už je dle aktualizací asi taky pasé. Letos má bohužel Olomouc na přímé bouřky hodně velkou smůlu. Zatím zde byla v Květnu pouze jedna a těchto pár kapek se vzdáleným zahřměním nepočítám, ale na druhou stranu dobře, že nás zasahují alespoň nějaké srážky...
Já sem spokojený - brzo ráno první přímá a občas dost prudký CG+ v noci možná dorazí slabší deště, ale bouřka už z toho těžko bude... ve výhledu co se týče teplot tak je to spíš podzim ..tak bych ještě uvítal nějaké srážky.. ať je tráva zase zelená