U nás v ČR tam kde jsou bouřky teď, ty jádra, si myslím že už se dneska nevyskytnou. Sežerou energii. Jinak jsem zvědavý jak dnešek dopadne. Tady v Praze dost oblačnosti, a jestli se nerozpustí tak taky nebude nic.
Diskuse o počasí Velmi silné bouřky 14.-16.7.2026
No jo stačí aby někdo odjel a Most bude chtít.
Pálilo to prej neskutečný blesky. Pár mám i pomocí své kamery. Bohužel pro mě osobně zážitek minut.
Ale je taky fajn že to přeci něco schopného umí hitnout. 9-12mm je taky solidní.
No tímto ránem SZ pro tento den končí. Možná po půlnoci drobky co novej id2 má
spurdo
tak si nechám vsadit, až to ojebe moravu
Ja teda nepreju prazakum aby tam u nich nic nebylo ale jedu tam travit cas a nerad bych zmokl
Děčín pořád nic, všude seno (pokud nepočítám dnes ráno 0.1mm) 😃
Tadeas
neřikám že se to stane, jenom aby to tentokrát nešlo pro změnu z konkrétní části hané
Tadeas
tak jako o ten backfire na ten ragebait si vyloženě říkal, tak jen upozorňuju že může vyklouznout z rukou ale v noci to najede hodně zase
TheRealStormCZE
To jo, upozorňoval jsem na to, ale už jsem radši nic poté neříkal a už se jenom sám v sobě modlím, aby už konečně něco přišlo, ale nechci to říkat nahlas. Třeba bych chtěl rád taky vidět nějaký CG v realitě a na fotce. Ale je pravda, že hlavně tady v okolí (místy i jinde v ČR) dávají modely další rozvoj bouřek ve večerních a nočních hodinách, což by na blesky byla paráda.
Tak nejvíc zatím větší části Chomutova a blízkého okolí, na okraji KH. Plošně většinou 45-70 mm na soukromých stanicích. Pak dál i těsně podél KH i okolí Litvínova, často přes 30 mm. Takže s velkým náskokem vítěz Chomutov a okolí. Bohužel na dalších místech zatím buď nic, nebo drobky. Tak uvidíme, co ještě dneska dorazí
Ty nejsilnější bouřky dnes asi v Moravskoslezském kraji, kde ty kroupy můžou být dost přes 3 cm. Tady se budou ve výšce 8000 m potkávat tři proudění Sz, Jz a Jv. Raději jdu přeparkovat auto pod dálnici.
Ale výstraha je pro celou republiku. Překvapení z organizovanější supercelou tak může byt kdekoli.
Škoda toho podzimního počasí ve výhledech na příští týden. Tady zavítalo léto vpodstatě jen na řádově pár dní v červnu .
Tak SZ Čechy již mají splněno a odbyto. Dost pěkné ranní bouřky. Pustil jsem si radarovou animaci a snažil jsem se zjistit, které město to nejvíce zasáhlo, zřejmě Chomutov, asi se shodneme.
A zřejmě byla bouřka výrazně bleskově aktivní, tohle asi probudilo každého.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.