Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky v chladném vzduchu - 5.7.2026
Je opravdu smutné, jak srážky posledních cca 7 dnů se prakticky vyhýbají mé lokalitě. Dnes to pro změnu "podklouzlo" více na jih a řada míst má hezkých cca 8-15 mm.
A u mne? Dnes 2,0 mm (součet 2 přeháněk). Včera 2,0 mm. Za posledních 23 dnů celkových 6 mm (!!).
Asi si dovedete představit, jak se 2 mm projeví na zahrádce, zahradě či v zachytávaní vody do sudů ze střech ... no nic, fičím zalívat.
Přidávám na intenzitě proseb směrem tomu nahoře Pokud to z úterý na středu zase pro změnu pošle více S, SV, pak už ale opravdu končím
PS. dnes před 16.hod jsem byl na kole v Rajnochovicích a ta intenzita kratší přeháňky tam byla tak krááásná
andy206
To je na Valmez hodně málo. Ale přeci jen je šance, že se u vás do středy úhrn trochu posune. Na rozdíl od Šlapanicka východně od Brna. Samotné Brno-Tuřany má od 14. června dosud úhrn 0,4 mm. Myslím, že nikde jinde v ČR tak nízký úhrn za toto období nebude. Asi nemusím popisovat, jak po těch vedrech vypadá vegetace.
Tady dneska tradice, buňky obešly, černo jak něco a stejně nic a pak zdechlo. Klasika tady už, a Ostrava už po druhé ale ať tam maj, taktéž tam nemaj moc. Jinak později odpoledne dorazil jakýsi ten déšť a před hodinu další. Asi 1 mm nebo kolem napršelo ale vyschlo to
Aldy1977
No opět to je ke vzteku - já bydlím v Podlesí. Zde nám spadlo pár kapek - na radaru krásně vidět, kde pásmo končí. Červené jádro doslova pár km ode mne. Nemohlo jít o 5 km jižněji? Takže smutek a přitom Nový Jičín, Frenštát, Kopřivnice a asi i Rožnov budou krásně zalité tím pásmem - vláčkem ...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.