Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.
Přes nás se v pondělí přehnal downburst, nebo spíš asi microburst jsou tu polámané a vyvrácené stromy, hasiči je museli odstranovat ze silnice, ale když jsem byl na obhlídce střech po obci žádnou poškozenou jsem nenašel ,nebyl jsem teda úplně všude, ale vzhledem k tomu že max náraz větru mi ukázala stanice 40,8m/s to je 146km/h!
, tak je to až zázrak, že by to byla chyba se mi nezdá, protože stanice mi ukazuje vždy dobře a shoduje se s tou co jsem měl před tím všechny škody na stromech jsou soustředěny hned na západ od nás a mi máme dům hned na konci obci, kde nejsou žádné domy tak že od jz jsme větru zcela otevřeni kolem je jen pole, a vždy když fouká od jz tak za jakékoliv situace naměříme podstatně vyšší hodnoty, než v okolí, nevím jaké nárazy byly naměřeny jinde, ale tolik asi nikde naměřeno nebylo, fotky škod níže, šly mi ale dát jen 3 fotky
Tady už prší, fučí, duní, ale většina blesků schovaná v mraku nebo v dešti. Ani ten větr není žádný extrém, naopak pěkný průvan do baráku udělá. Teplota klesla na 19,5°C, fčil je teprv fajně. Intenzita deště max 14,4 mm/h, pěkná mírná bouřička s malými ale pozvolnými srážkami - už mám 4,4 mm Ani kroupy nebyly, prostě co víc si přát
Okres Přerov zatím propadák. Motá se to všude kolem a většina buněk téměř bez nějakého pohybu a když už, tak chaoticky. Takže zatím rovná 0.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.