Ta bouřka v Bílých Karpatech v okolí Velké nad Veličkou vypadá na radarové animaci jako když tančí na místě. Pohyb je v podstatě iluze a spíše je to stacionární.
Tyhle bouřky asi napáchají celkově dost škod, pokud jde o přívalové povodně.
Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky od 29.6. do 2.7.
Aidamkoo
No zatím prší tak omezeně, podle toho jak foukne, ale ze Slovenska to vypadá hezky a pomalu začíná vytrvalý deštík, jen mě mrzí že ani hromy nejsou slyšet a tím směrem ani blesky nevidět, no co už, nemůže být vše. Ale ta vůně vody a zvuk deště, po těch dnešních skoro 36.
Zhodnocení dnešní úžasné situace:
Kdo vyhrál: Okrajové části Prahy a přilehlé okresy, pás od Mariánek až po Liberec, krajní východ republiky. Ostrava, která tu brečela, že nepršelo a šup 20-40 čísel jak nic.
Propadáky: JM, kde bohužel nepršelo vůbec, už se to nezmění a je to tragédie po těch vedrech. Podkrušnohoří (hned pod horami), kde ani těch slibovaných 20 mm nespadlo. Části JZ Čech, kde to ale nevadí, protože tam byly bomby v pondělí a na některých místech i včera.
Centrum Prahy jako propadák neberu, protože tam pršelo zkraje června přímo v centru přes 15 mm a dnes taky minimálně 15-20 v širším centru taky spadlo. Stejně tak východ Čech a Vysočinu, kudy prošel ten krásný balík v pondělí.
Takže suma sumárum, modely to rozložení srážek na SZ od Prahy bohužel celkem odhadly. Textová předpověď za mě zcela přesná nebyla. 10-40 mm, v extrémech, kudy prošly bouřky až 60. A ty skvělý přeháňky přinesly taky většinou kulový. A myslet si může kdo chce co chce.
Jedinou a fakt jedinou výhodou je, že konečně přišla úleva a ochladilo se. A nesmažilo to zpropadený slunce.
igor127
Na radaru to vypadá, že Hodonín to jen těsně nezasáhne, ale třeba Strážnice to asi schytá. Je to dané asi polohou toho rozhraní, které se prakticky nepohybuje a můžou to nějak ovlivnit i ty kopce v Bílých Karpatech.
F4
V Praze od 20.6. je dojem takový, že skoro všechny bouřky byly na JV od města směr Říčany, stejné to bylo i v neděli/pondělí a dnes pro změnu na SZ od Prahy - tudíž samotná Praha je spíše v nějaké díře, kde to běhalo kolem dokola.
Za poslední dobu už ani nespočítám kolik bylo dní, kdy jsem viděl solidní bouřkový mraky, kdy se pořád blýskalo někdy v nočních hodinách, kdy byly pořád slyšet hromy a nespadla jediná kapka...
Tomu se říká epická bouřková sezóna, když se prostě nic netrefí a furt to běhá někde kolem...
AuraPočasí
Přesně tak, no každopádně oproti některým, já jsem rád aspon za to, že nějak prší a ten vzduch se trochu pročistí a je dýchatelněji, těch dnešních skoro 36 už byla jen tečka a pár dní oddych, ještě nějak ochladit ty stěny v bytě . Bílé Karpaty to vždy drží, a pustí to na Strážnici a tím směrem, krásně to z okna vidíme, jet ale nyní 10 km na východ od Hodonína, tak zažijeme asi pěkný šrumec, dle radaru i bílé jádro. Zatím necelých 5 mm.
Tadeas
Podle mě je v Olomouci stále šance. Když se ta fronta vhodně zvlní, ještě se to tam může nakupit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.