JUGOCV
Třeba Aladin to smazal tak uvidíme
Diskuse o počasí Bouřky 30.5. - 1.6. 2026
Thundery15
Má jen k hranicim a na krušných horách maluje ze to chcípne komplet i déšť vše
No naštěstí to nejsilnější už ČR opouští, ale České Budějovice si užijí.
Jako tady to komplet, ale až trapně komplet zdechlo. Ani ten déšť to nevydržel a rozpadl se. Stejně by se ani netrefil, ale to je jedno.
Podmínky tady nejsou bůh ví ledajaké, ale mohlo to mít jiný ovar..
Jestli toto má být vše, tak nemám co říct no.
Jedině to co je teď v Německu, ale nejspíš máme dohráno.
Vodu v noci a ráno dostaneme, ale já čekám na tu první
JUGOCV
tak to by pak nešlo přes tebe ale přes kadaň. Snad sjede nahoru. Akorát nowcasty to už vše ruší takže asi nic nebude
Takže gratulace tentokrát patří Rakousko, že se jim povedlo vytvořit takový pěkný systém.
Že nás minimálně první vlna podjede se dalo očekávat, to už dávaly modely dlouho dopředu.
Jenže jsem hodně zklamaný v tom ohledu, že modely naznačovaly nějaké další vlny během noci. Tudíž mohly být další šance aspoň na ten déšť, ale kde nic, tu nic.. Když se podívám ven, tak je takový už svěží větřík jako že už šmitec. Ty mraky tomu také vůbec neodpovídají, atmosféra se úplně stabilizovala..
To v Německu (na podobných místech to tam mají snad už potřetí) je sakra daleko.. takže asi opravdu ende. Snad aspoň v noci a zítra ráno pár mm.
Francois-jak to vidíš u mě?
Přes nás přešel ten velký srážkový "knedlík" co šel přes Prahu a bylo to parádní. Krásných 15 mm ve středně intenzivním dešti za cca hodinu a půl to je naprostý ideál na vsakování. Bouřka zde nebyla resp. Jeden hlasitější hrom jinak vše spíše vzdálenější blesky. Takže super nachytal jsem hodně deštovky a minimálně trávník by se mohl vzpamatovat. Samozřejmě hloubkové sucho to neřeší ale každopádně díky za ty dary a přál bych to všem alespoň těch "blbých" 10-15mm".
nejde to znovu o něco dříve?
To nevim, ale všechny 3 systémky mimo ČR.
Ten co vypadal, že jde moc severně nakonec půjde moc zase jižně, co?
Proudění neproudění, jde si to jak chce. Hlavně co nejméně do Česka.
Stejně už nebudou podmínky a bude to minimálně až to vkročí do ČR slábnout. Je to bída.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.