Nám se to zatím vyhýbá, prý byl nějaký blesk zhruba 17 km od nás, ale nic jsem neviděl ani neslyšel, možná to byla chyba. V nejbližších hodinách asi nic nebude, uvidíme, co potom ve druhé polovině noci.
Něco aktuálně vzniká u Mistelbachu v severním Rakousku, ale to nás nejspíš zase mine o kousíček východně. Chtělo by to tvorbu jader nad Vídní s postupem na S/SV.
U nás všechno zrušeno. Poslední bouřka teď v 11 večer, ale pak už jen děšť a přeháňky. Jinak v dálce na jz. se sem tam blýská, ale nic závratného no představoval jsem si to teda jinak. Jinak si asi budu muset v průběhu noci nastavit budík kdyby cokoli vážného by se mělo dít. Všechno nasvědčuje tomu že po půl noci, ráno a dopoledne by měla být situace zajímavější.
Tak tady mě trefila silná přeháňka a další se v Rakousku tvoří takové mini p...e a zase to jde na mě ať to vezme "bouřkomila Klokana" když po tom celý rok tak touží.
jack no to bylo na začátku, intenzita deště 12,01 mm/h a zatím to dalo to "líznutí" 2,01 mm a ještě prší ale pomaličku to ustává..
EDIT: nejvetší intenzita deště co zaznamenala moje stanice tak 14,40 mm/h a napršelo 2,42 mm za toto líznutí.. celkově i s dnešní ranním deštěm 5,21 mm, uvidíme co nás čeká dál..
Klokan_0 Beru v potaz to co tu psal Aidamko, tak tomu dávám čas a snad se to rozjede.. psal že ICON dává jako jedinej první hit někdy kolem půlnoci na Brno.. tak uvidíme
Podle CTRA a videí, které mají k dispozici šlo u nás asi skutečně o tornádko. Potvrzený kontakt se zemí a škody v lužním lese ale potvrzeny nejsou, tak uvidíme jestli se vydají to prověřit.
KubysQ No pokud to myslíš ironicky tak spokojen nejsem už mě to fakt štve vodu z nebe bych nejraději měsíc neviděl, myslím to vážně. A to sem jde další červený flek.