jack Samozřejmě že ironicky to nejsi sám co by rád viděl nějaký vetší úhrn, kdy modely a vše naznačovali minulou situaci 30-50 mm a ve finále jsem měl do rána slabých 15 mm... Třeba se dnes ještě zadaří, času dost, i s tím že ČHMÚ aktualizovalo výstrahu a protáhlo výstrahu na silné bouřky od dnešních 20:00 do zítřejších 12:00 hod.. bych očekával že opravdu ještě před sebou máme nějakou konvekci .. asi fakt chybí spouštěč té konvekce.. což by se mělo ještě zlepšovat furt..
Jižně až jihozápadně od nás teď docela pěkná bouřka, už to začíná i dunět. Odpoledne nás už jedna zasáhla, tak jsem zvědavý, jestli dáme i druhou. Úhrn srážek dnes zatím 11,4mm v září 53mm.
No zatím to na nových výstupech z nowcastových modelů vypadá stejně jako odpoledne. Celkem se trefila konvergence a bouřky pro Brno nejdříve mezi 1-2 ráno, případně později a ICON-RUC stále drží přechod až ráno, ale je to fakt náročná situace. Pravda, že to co jde směrem z Bavorska, tak na tom se to bude tvořit, takže než to dojde, bude to trvat.
Jinak z bouřek a blýskavic tu vidím prd pač to tu kazí posraná hmla. No nic budu na drátě neustále jen si za chvíli dám šlofíka a nastavím si budík o 2 hodiny později. To by mohlo stačit. Chci to všechno vidět co to bude dělat.
Mr. Lightning Můžu potvrdit, sice ty bouřky nejsou nějak silné, všechno CC blesky, bez větru, ale intenzita deště je někdy hodně velká. Teď už čekám jen na ten vydatný déšť, který měl/má dojít.
Aidamkoo Tak burčák jsem letos ještě neměl ale dnes jsem lupnul u kámoše 7 Aureliusu teď večer 2 Radegasty a jdu spát zítra jedu na Hodový oběd k sousedům do Velkých Bílovic.
jack Já si myslím, že bychom měli být rádi, že už po delší době dorazila várka deště po tým suchu.. Déšť už potřeba byl a vybral si to na září. Neboj, déšť už by pak do 22. září být neměl.