janeee85 Kabbi Zajímavé a strašidelné záběry. Pokud to bylo tornádo, tak doufám, že jen vodní ale podle videí to ale vypadá, že se o vodní nejednalo. Mimochodem bych ale řekl, že to na tornádo moc nevypadá, ale rotace tam viditelná je.
Tadeas 🤷♀️ Jde to k zemi a viditelně rotuje 🤷♀️ Asi je pravděpodobné, že nad řekou, nebo blízko ní, ale to není potvrzené. Můžeme si to nazývat jak chceme, ale místním to po červnu 2021 asi nebude dělat moc dobře na nervy..
Mr. Lightning Tadeas waterspout fakt ne, ty se vyskytují u moře nebo velmi velkých jezer kde je vodní plocha desetitisícekrát větší než řeka Morava. Tyhle řeky nemají vliv na takové jevy, jsou moc malý, takže by to bylo tornádo, popřípadně normální tromba pokud by cirkulace nevznikla u země, ale až nad ní. Koukni třeba tornádo v Ústí.
Peter Sedlák 1 Aidamkoo Je mi jasné, že to nad řekou Moravou vodní tornádo být nemůže a navíc takový vír.. Buď to muselo být tornádo a nebo tromba. Musíme si ale počkat na realitu, co to bylo..
polsedních několik dní maximální teploty velmi stabilní. s takovou houby pojedou krásně, už teď jsem našel několik mladých pýchavek. zejtra snad další deště, září zatím lehce nadprůměr
Na Přerovsku již velice pěkné úhrny a přináší to první komplikace. V Přerově 27 mm, hasiči na několika místech čerpají vodu a odstraňují stomy. Některé amatérské stanice kolem Dřevohostic se již blíží ke 40 mm a noc je teprve před námi
No, tak uvidíme, jak to dopadne. Před chvílí tam ještě v osm hodin ráno bylo 42 mm. Nyní už je tam 30. Vypadá to na vydatné lijáky s bouřkami, což se určitě projeví na řece Moravě a Mlýnském potoku (Mlýnský potok už byl včera dost vysoký).
ICON RUC dokonce bouřky vidí bouřky až do zítřejšího rána, tak uvidíme. Ty úhrny mohou být lokálně velké, pokud bouřky budou až do rána. Venku je těžký vzduch, něco je cítit, tak uvidíme.
Aidamkoo Mám v pozoru koukání na radar, ještě že mám na PC dva monitory na jednom meteostanici a radar, na druhém tuto diskuzi atd.. a sleduju kdy něco naskočí.. moc se tomu nechce, třeba to bude ale později explozivní výbuch konvekce..