Aidamkoo Je zajímavé, že aktuálně více modelů počítá se středem bouří prakticky přímo nad Brnem. Šance, že jim to vyjde, však rozhodně není nejvyšší... Morava má naděje, Čechy tolik ne; ani se srážkovými úhrny.
Dnes nás těsně obešly slabé bouřky; alespoň slabě zapršelo, do půl milimetru. Večer nás pak čekala skvělá podívaná na obloze, na kterou se vyplatilo si vyšlápnout zdejší kopeček Na srážkovém pásmu se totiž objevila krásná večerní duha i oranžová mammata. Červánky pak byly na celé obloze...
Tak předpověď zatím nevyšla. Jak od SHMÚ tak od ČHMÚ, ale i malůvky ICONu. Není se ani čemu divit venku je zima nevlídno a mlhavo. Teď sice od jihu přibývají přeháňky, ale bouřky zatím nikde a tak to asi i zůstane, ale určitě se během dne objeví, ale kolik jich bude to je otázka.
Určitě to bude zajímavější večer a v noci na neděli a v neděli přes den.
Tohle je ale předpověď in-počasí pro nás. Tak to jsem teda zvědav, ale myslím si že z toho bude prd.
Fstorm No na bouřky to teď taky nevidím. Uvidíme co to udělá, až to dorazí k nám. Možná se to zase bude rozpadat jako třeba včera a spadne jen pár kapek.
Už nás to přešlo pěkný lijáček. Ležím v posteli okno mám na jihozápad a pozoruju v dálce tvořící se kupy, ale v tom mlžnu to není moc vidět. Žene se ale další vlna a ta už je rozsáhlejší. Teprve se ty bouřky asi začnou tvořit nebo spíš nic nebude. No uvidíme.
Tak u nás ještě po čtvrté hodině ranní svítil měsíc, později se rychle zatáhlo nižší oblačností, místy i s mlhami. Právě teď přes nás od SZ přešel zajímavý oblačný útvar; podobný malému shelfu, i s projevy; začalo foukat a pršet, zároveň tak rozehnal mlhy.
VHK Taky konečně srážky které stojí za řeč. No teď ráno bouřky asi ne i když nějaký ojedinělý výboj se může objevit. Otázka kveceru a večer kde se budou tvořit.
Bouřky zejména díky tomu, že večer jak dorazí frontální vlna, tak vyzdvihne velmi teplou a vlhkou advekci od jihu, což znamená, že na Moravě a ve Slezsku bude dost energie a dobrý profil atmosféry, což pak přinese tvorbu bouřek.
O kousek nás minul další slejvak. Jinak to tu zatím končí. Už asi nic teď nebude. Překvapuje mně že se ty bouřky netvoří, na radaru místy hodně červené fleky furt sleduju blitzortung, ale kde nic tu nic No nic šou končí a já jdu ještě spát.