Tady ještě další možnost zobrazení:
Pravděpodobnost, že spadne více jak 20 mm srážek
Diskuse o počasí Bouřky a další vydatné deště 13.-15. září
Ecák id2 samej jih východ a bouřky to stejný. Evropská amerika ještě nemá konec bouřkové sezóny.. Joo i minulý rok to dohnali ale bylo toho příliš.
Supr bomby no. Zalijte se hlavně bez povodní.
Byla přeháňka, napršelo 0,5 mm
Peter Sedlák 1
V Čechách taky zaprší, ale prostě ne jenom tak hodně + budou přeháňky v neděli a i dnes něco naskakuje.
A teď koukám, Morava si dala předkrm v podobě pásu 5-10 mm.
F4
Praha dá tak kolem 5 mm, 10 mm možná, větší potenciál prakticky není, kromě nějakých hodně lokálních záležitostí.
S tím předkrmem je to pravda, my jsme tu měli dneska nečekaný déšť, pršelo ve druhé polovině noci, ráno a dopoledne, bylo to občasné a intenzita byla různá od pokapávání až po silnou. Dalo nám to pěkných 6,2 mm, na to, že nic být nemělo, je to super. Takže v září jsme už na 58,8 mm srážek a to nám může za víkend napršet dalších 20-50 mm.
igor127
Také jsem si dřív stěžoval na sucho, málo sněhu atd. ale po několika málo letech mi došlo, že je to jen nějaká projekce v hlavě - celková nespokojenost s vlastním životem. Poté mi přijde celkem ironické to tady pořád od někoho číst, jak jsou ty příspěvky emočně fakt silně negativní. V životě jsou fakt důležitější věci, než to, jak prší/neprší v místě mého bydliště.
Kdyby se takový člověk přestěhoval do srážkově bohaté oblasti, tak by mu to štěstí nepřineslo. Navíc se stačí podívat, kde leží Klášterec nad Ohří, v podstatě pár set metrů od Krušných hor, což je srážkově bohatá oblast podobně jako všechny hory. To stěžování je dobrá blbost...Třeba na jednom houbařském diskuzním fóru je taky týpek Z KnO a běhá po KH a sbírá plno hub, i když je relativně sucho a je max. spokojený.
Stejně mě fascinuje, jak někteří uživatelé z krajního jih-východu dokážou pořád tolik nadávat, jak tam jsou zase na suchu apod. Už teď bych snad s jistotou řekl, že tam z toho určitě pomalu vytěží podobné úhrny jako Čechy z této nedávné TN. To rozhraní tam bude neustále spouštět nějaké přeháňky i bouřky, takže v opakovaně zasažených oblastech se úhrny budou šplhat určitě vysoko. Sice to bude více lokální, ale nějaké balíky srážek určitě také budou.
Nové výstupy vypadají teda hodně zajímavě, že září přinese na bouřky zajímavější situaci než srpen v Brně, tak to opravdu člověk nečeká. První bouřky zítra večer, další v neděli v noci a pak ráno v kombinaci s vydatným deštěm. Západně první bouřky již teďka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.