Fstorm Neubral, jen to hlavní z východu přesunul na Vysočinu a západ Moravy, ale narovinu tak na západ to asi nebude. A navíc kdoví jak to ve finále s polohou bude, dle mého bouřky od Třebíče na východ.
Já se spíše dívám na ICON DE, který tam maluje pěkné pásmo bouřek zítra v ranních hodinách.
Aladin to má lehce více na západ, ale poloha může být v realitě úplně jiná a může se lišit i o několik kilometrů, takže bych to zatím moc neřešil.. Jsem zvědavý na další výstupy jak od Aladina, tak ICON DE.
No nas zasahla okrajove slaba prehanka. Ta nakonec dala 0.1 mm. No snad se to pochlubi zitra, tam to vypada pro nas lepe. Jinak 20.1°C, bezvetri, nebo jen vanek z jiznich smeru.
jack Tak skutečně se nedivím, protože všechny modely mají ten Cape kvůli vyzdvihnutí advekcr jen sever Rakouska a Morava, takže výstrahu na Slovensku na bouřky bych neviděl. No Moravě by dala smysl a měla by i být vydána. Nicméně poloha teď jedno, uvidíme později co na nowcastech.
Tak nám některé modely ubraly na srážkách - Aladin z 40mm na 15, GFS zhruba stejné, ale Ecák ubral z 40mm na 30, ale příští týden kreslil dalších 40mm, teď je z toho skoro 0. Líbí se mi ale ICON, IC DE- kolem 40mm naprší a poté v úterý 15mm.