Václavovice již 50mm. To hlavní, teprve přijde do MSK. Ecák je hodně mimo. Aladin asi ok. Je to víc na východ. Taková klasika. Model něco hodí, ale realita 200km sem , či tam. Venku teď provazy vody.
Těsně nás to zase minulo, ale pár vzdálených hromů jsem slyšel a to byly pěkné rány asi CGčka. No hotovo tak jsme skončili. Jen by mně zajímalo že do pondělí těch 80mm nespadne. Je tak?
Tak u nás před chvilkou konečně přímá bouřka po 42 dnech. Za noc se včera tvořilo vedle nás a jen nás to lízlo, až teď teprve něco většího. Takže díky train efektu má Zlín - - - Ostrava přes 50mm, podle mapky CHMI napršelo nejvíc něco přes 80mm. No a my teda máme pouze 10mm od půlnoci ale ještě jde něco z Čech, tam modely naznačily 5mm. Ale i tak téměř všechny modely velké selhání, Aladin to u nás tak nějak trefil. To teď za září "pouze" 37,7mm
ludvicek Pro stabilnější počasí ve výhledu hovoří i předpověď jetstreamu. Nyní se vlní nad SE, ale okolo 19.9. by se měl posunout severně. Že by od července počasí jelo v módu 3-4 týdny s častějšími srážkami, následované 1-2 týdny stabilního počasí?
hezký jih východ. Tady se od modelů přidalo na Cape takže snad. Taky v pondělí má přecházet nějaká fronta a někteří dávají příchod buněk z Německa. Přehoďte počet bouřek aspoň na 20..
Tak už mám zmereno,od včerejších 9:00 nám naprselo 61mm,jde o největší letošní denni úhrn,momentalne uz neprsi ale aladin jeste neco odpoledne dava tak treba jeste neco dokape,za září jsme uz překročily 100mm....
Tak mame od půlnoci přes 60mm. Zaplavený podjezd v Havířově a zaplavená cesta do Ostravy. Ale už bude po všem. Aladin to odhadl dobře. Icon s ecák byl o 100-200 km víc na západ.
Tobiáš10 To se tu řešilo už včera večer. CTRA i CHMI potvrdili z dostupných záběrů, že se jednalo o velmi slabé tornádko. Bylo to někde v lužním lese u Moravy mezi Hodonínem-Skalicí a obcí Rohatec. Vlastně jinde z těch bouřek a dešťů byly daleko větší škody, než tohle to, kdyby to nebylo viditelné ze všech sídlišť, ani o tom nikdo neví