Dobré ráno. No už delší dobu tady vydatně lije a obloha občas problikne bleskem, ačkoliv hromy jsou slyšet jen velmi potichu. Zatím napršelo 6,9 mm. Uvidíme, jestli se ještě objeví nějaké bouřky, ale modely tam mají to hlavní okolo ranních hodin.
Tady odhadem 40 mm,nemám zde srážkoměr. Jinak v mém bydlišti Rožnově 30 mm ale v Beskydech opět skoro nic, úhrny do 8 mm. Teď se to odsouvá na sz Moravy, ale zdá se že se ještě další srážky budou tvořit i na východě ale ne trvale a vydatné.
Ve srazkomeru jsem zatím nebyl,ale bouřky se tu proháněly celou noc a do toho vydatné pršelo a pořád silne prší,nedaleká Bystrice pod hostynem už má k 60mm podle prof. stanice za poslednich 24 hodin...další srazky se pořád od jihu tvoří,vypadá to u nas na největší zálivku letošního roku..
VHK Tady podobně, asi to bude spíš 50 mm. Do Beskyd se tomu ale nechce, když tam něco dorazí, hned to slábne zajímalo, by mě čím to je... Jinak Slovensko se rozjíždí
Zatím nejvyšší denní úhrn nám z 5.6. 42 mm, včera 10 mm a nevim nevim jestli ho překonáme, občas leje silně, pak z toho chvíli zas vůbec nic, dnes zatím něco přes 20 mm a zrovna sype
Jinak výhled in mně na dnes dává 17 mm, pak do úterý večera modely kolem 30 mm.
kapr84 Tak jestli mě zrak nešálí,po středě další srážková nálož a v září se už blížíte ke 100mm.Pak ale nechápu ty výlevy na neschopnost modelů,.. Ta 100 už tam s dneškem bude (stanice Buchlovice)
tak jako super, už by i stačilo.. v noci ještě kolem 20 mm spadlo. Za epizodu zatím 50,6 mm.. takže tak jako byly původní odhady modelů. Přece jen to vyšlo. Dnes asi ještě odpoledne přeháňky. Dva dny za sebou s bouřkou v září... to taky moc nebývá. Vlhko solidní.
TomasMost já psal k modelům ke dnešku...původně mělo pršet celé dopoledne a částečně ještě odpoledne. Srážky odejdou dřív, odpoledne asi ještě přeháňky. Ale dnes už "jen" kolem 6,0 mm prozatím. V září kolem 90 mm.. to ano. Ta 100 po příštím čtvrtku asi padne.. drtivá většina srážek spadla už včera..
Slovensko se nenechá zahanbit nikdy. Kdyby ta fronta co má postupovat od západu odpoledne a večer přišla později nebo vůbec. Krásně by se prosadily ty lijáky a bouřky z jihu. Jenomže do toho tlačí ta z. fronta tak srážky uhýbají k východu. Na radaru jde dobře vidět jak se to mezi sebou bije přetlačuje.