Diskuse o počasí Bouřková situace 28.-29.8.2025
Tak já tu situaci na V od včerejšího večera sledoval,zřejmě kvůli absenci blikaček nepřitáhla tolik nadšení a pozornosti,ale to podstatné je voda.Takže nakonec krásná plošná zálivka poslední srpnový den,i když ne až na tak velkém území,ale to se očekávalo.Nicméně toto nastat na SZ,tak se tady bouchá šampaňské ještě týden po
TomasMost
Bohužel smutná realita Východ republiky vždy ten příděl dostane. Jako dostat tady z běžného zahradnického deště 20 mm+, je vlastně už scifi. A stane se to jen třeba jednou za rok. Nedivím se F4, ještě jako poslední tady na SZ, má tu sílu, na to upozorňovat. Od začátku roku tady u mně v Mostě 252 mm, to není na žádný vyskakování
No nic, zakončím heslem Přej, a bude ti přáno. Tak gratulace na východ, kde opět místy pěkně napršelo
U nás 44 mm úplná paráda
U nás nakonec od včerejšího večera 44mm, za srpen 68mm - 95%N.
Tak tady moje srovnání s loňským létem:
2024 :
Červen 142mm
Červenec 37mm
Srpen 52mm
Celkem 231mm (97%N)
2025:
Červen 37mm
Červenec 131mm
Srpen 68mm
Celkem 236mm (99%N)
Což znamená, že jsme na tom podobně jako loni. Pro zajímavost tu ještě úhrn za léto 2023 - 260mm(109%N)
Leknín., Šiška , Tadeas, Tobiáš10
Můžu se vás na něco zeptat... v podstatě mi bylo vždycky skoro jedno, v jakém Diskuzním vlákně se co řeší, když to šlo dohledat. Ale proč píšete všichni srážkové úhrny léta s porovnáním předchozího roku do tématu Bouřková situace 28.-29.8.2025, když existuje https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-4-7614-Mnozstvi_.....?? Otevřu jednoduše poslední vlákno, abych v tom udělal zmatek a nikomu to nebude vadit.
Toť důvod, proč můj souhrn najdete na stránce přiloženého odkazu. Děkuji
Tohle sem sice taky moc nepatří, ale úhrny za poslední situaci se píšou do tohoto tématu, takže tak učiním taky. Tady občas pršelo od včerejšího odpoledne do dnešního dopoledne, intenzita byla různá od pokapávání po středně silnou, ale dalo to jen 2,3 mm srážek. Moc to nebudu rozepisovat, k tomu, jaký byl srpen srážkově tady na jižní Moravě, se už vyjádřili jiní a já to potom rozeberu rovněž v tom vedlejším tématu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.