Diskuse o počasí Bouřková situace 28.-29.8.2025
Já lehounce přes 20 mm, přičemž 7 měsíců zpátky pokaždé podprůměrné srážky (deficit už je 100 mm a to v té vaší tzv. tradičně suché oblasti). Takže v celku na tom nikdo hůř být nemůže. Pak nechápu včerejší reportáž o tom, jak je na Ostravsku velké sucho a jak tam už dlouho nepršelo. Ať se jdou reportéři podívat k nám, jak vypadá opravdové sucho. Potoky bez vody, Ohře na minimu, Nechranice 4 metry po normálem a hladina stále klesá, aby dotovaly vodu v řece dále po toku, listí na stromech spálené, se žlutým nádechem, pokud už část nespadla na zem a tak bych mohl pokračovat. Opravdu hůř jak my tady na SZ na tom žádný z koutů republiky fakt není.
Lerak2
Jo, Promiň, dělal jsem to narychlo a nekoukl se pořádně, takže pravděpodobně překlep. Snad žádný problém.
Ten oblak přeháňkou je a další se tvoří takže za mě v pořádku, přeháňky se očekávají.
Ale díky že jsi mě uporoznil
Nakonec přeháňka je
Tak jak hodnotíte včerejší/dnešní bouřky... chtělo by to ještě nějaké pěkné struktury, že? Ale blesková show v okolí Prahy fakt stála za to , a deště jednou taky, už se zazelenala tráva, na cestách dokonce výskyt louží
. Místy napršelo přes 80 mm celkem, např. Strakonice (https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/strakonic..., ale ty dnešní Václavovice jsou určitě chyba... jinak se udělalo slunečno a překvapivě teplo, pohoda 👍
tak za takovou bouřku tady v chorvatsku se může jít hambit i celá morava. ty bouřky jsou u moře úplně jiný, chorvatský radar to registroval jen jako silnější déšť, žádná červená a jakej mazec z toho byl, všude hromada vody a pořádný vichr, i když hromy jsem slyšel jen zpočátku, pak už vůbec. déšť dál pokračuje, tady prostě jak se jednou rozprší tak už se to nezastaví jen tak a i hned za bouřkou zase jede konvekce
U nás to nakonec vypadá celkem dobře, predikce na noc cca 15mm, za včera 4mm.
Za srpen zatím 24mm (33% N).
Podle mě, tam kde teď pořádně zapršelo a nepřijdou nějaké vyšší teploty, budou pravidelnější srážky, jak naznačují výhledy, bude už pěkně mokro do jara, ale záleží hlavně co přinese celkově podzim.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.