Tady se nám dešťové pásmo vyhýbá o pár kilometrů východněji, takže prakticky zatím nespadlo nic..
V Čechách jsou nyní celkem slušné bouřky a doufám, že už se tam někteří také dočkají srážek, je opravdu extrémní sucho.. Třeba Danda.1902 tam musí mít dobrý déšť s bouřkami. Nejlepší by byla pořádná zálivka přes celou ČR.
Další kolo nyní opět přišlo na Šumavu.
Negan
Také pěkný blesk z webkamery. Podle fotky to udeřilo do budovy.
Diskuse o počasí Bouřková situace 28.-29.8.2025
Aidamkoo
Popsal jsi to přesně. U nás po dnešku úhrn v srpnu 20,7 mm srážek. Ráno jsme totiž obdrželi 3,7 mm, po páté hodině mě vzbudil přívalový déšť a nakonec jsem viděl i 3 záblesky a slyšel 4 hromy, ale bouřka to byla jen vzdálená (nad námi to aktivní nebylo). Občas pršelo ale ještě i více než dvě hodiny poté, ovšem to už bylo z jiné oblačnosti. Intenzita slabá až mírná, maximálně středně silná. Na odchodu této oblačnosti jsem viděl slabé mammaty, ale to už jsem šel do práce a neměl jsem čas fotit. Poté se vyjasnilo, ale odpoledne přišla další oblačnost a od té doby až do teď spadne sem tam kapka, ale tohle na další měřitelný úhrn bohužel nestačí. Tento srpen tu bude srážkově extrémně podprůměrný.
Frantis95
Tak jestli "prágl zas bomby" znamená závistivost a nepřejícnost tak mega. Kdybych nepřál řekl bych to doslovně.
Pouze koukáte po přímých bouřkách. Chápu Praha je velká, ne každého to v Praze trefí, bohužel mrzí mě. Těch SQL i bezbleskových letos bylo víc a tahle je další. A třeba 4.6. musel být hlavně pro jih prahy být super zážitek.
No teda obcas to jsou sileny pecky ale tak poprvy letos tak si to užívám pořádně
Peter Sedlák 1
Já si myslím, že si Praha už po dlouhé době zaslouží bouřky a zálivku, když tam od 4.6 skoro nic nebylo.. I přesto, že tam nebydlím, tak jim to tam přeji. Tady už jsme si užili dost, ale nějaká bouřka by mi ještě nevadila.
Jinak tady teď fouká čerstvý až silný nárazový vítr.
Mě snad už z toho houkne, tam kde dnes už dostali srážek dost jede další kolo a u nás pořád sušíme hubu, asi tu už fakt chcípneme suchem nebo co, srpen je další měsíc srážkově podprůměrný od začátku roku. jediný červenec zde byl tak tak průměrný fakt hrůza
Tadeas
"Já si myslím, že si Praha už po dlouhé době zaslouží bouřky a zálivku, když tam od 4.6 skoro nic nebylo." Jste si opravdu jistý že od 4.6 nic nebylo? Co třeba 6.6, 8.6, 15.6, 15.7, 25.7, 30.7, a dalších dní
Tadeas
Wow, děkuji a ano. Už nakydalo přes 14 mm (dnes 34) a padá dál. Už přes hodinu blýskavice a hluboké dunění hromů, až se vlní sklo v okně. Přechodně i s větrem, a překvapivě to celé při teplotě 14,5°C. Zalito již bez pochyb a závěrečná epizodka ke konci prázdnin fakt perfektně načasovaná.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.