Diskuse o počasí Bouřky 24.-26.7.2025
In-počasí
Díky
Jinak jsem projel i ty blízké Korozluky, ale škod po vodě tam bylo méně, než v Lužicích. Kromě vyplavené vyšší vrstvy bahna z cesty od Dobrčic, pod silnicí 1/15. I tak to bylo průjezdné, a probíhal úklid. Prakticky naproti mám stanici ve Vtelně dole, a tam přes 3 mm, vzdálenost cca 3 km. V Mostě 0,5 mm z této bouřky, celkem dnes 1,5 mm. A v Lužicích potok celkem v pohodě, když jsem odjížděl, voda už klesala, krátkodobě mohl jít na 1. SPA. Jinak příroda to pobrala celkem v pohodě, a škody jsou naštěstí minimální. Naštěstí prakticky nepršelo v kopcích nad Lužicemi, viz stanice ČHMÚ Měrunice-Žichov, cca 3 km nad nimi
jestli do tý samý oblasti zítra přijdou další silný bouřky, tak odezva už bude podstatně horší. zítra by mohly být ještě o něco silnější a i častější, ale pak asi přijde několik dní zase srážkový klid.
In-počasí
spíše vycházím z toho, že ID2 je má častější a lokálně intenzivnější než ten dnešek, ale může to být jen zkreslený jejich množstvím na zítřek
taky je jasný, že mu nic z toho nevyjde, je to jen silně orientační, v reálu se ty buňky utvoří úplně na jiných místech a v jiných, hlavně hodně lokálních intenzitách, viz. dnešek.
In-počasí
TheRealStormCZE
ICON DE dává zítřejší bouřky už i na větší ploše (třeba i na Vysočině). Jestli bude něco i tady na Moravě, je ještě zatím nejisté, ale jelikož tady bude přetrvávat déšť od jihu a vzduch se moc neprohřeje, tak nic moc nečekám.
ICON DE na dnešní den neukazoval žádné srážky západně od Olomouce a nakonec nějaká byla, možná i s kroupami, ale blesky tam zachycené nebyly. Výskyt bouřek na určitém místě je velmi lokální, ale opět může někde nastat stejný scénář, jako dneska v Lužicích.
Je to prakticky o náhodě..
Koukám na radar že možná něco přijde v noci jesi se to nerozpadne a nebo mě to zase obejde
TheRealStormCZE
bude méně CAPE a bude se to hýbat. Fronta to potlačí jižněji takže bouřky tak brzo odpoledne a pak konec. Snad už tam nezalije tolik. Škod už to moc SNAD nezpůsobí. Tady by mohla červená.
F4
Tak jasně že chci další bouřky, ale také přeji i ostatním nějakou pěknou normální . Těch 100mm byla snad sranda ne
.
Peter Sedlák 1
Zítra si jdu pro holiny. Může se to na severu pěkně zaseknout aladin numera 60-100mm. Čekám od ČHMÚ výstrahu na velmi silné bouřky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.