Diskuse o počasí Bouřky 21.7.2025
Tak i zde rychlý ale zároveň docela intenzivní přechod během minuty to už teklo po silnici voda blesková aktivita sice žádná ale nárazy a intenzita srážek byla na tom docela solidní muselo to hodit určitě i přes 10mm možná 20 během pár minut a ještě prší ale mírněji spíš už takový obyčejný deštík
Krásné bouřky, tři jádra opakovaně hit. Za tu skoro hodinu už 19mm a stále leje.
"jenom" 48dbz přineslo slejvák s peakovou intenzitou kolem 60mm/h. kdyby to bylo ještě víc, no to by byla totální tsunami dneska, je to vodou nacucaný jak houba
Nám se sem teď líně sune ten shluk bouřek. Vítr do 40 km/h, občas zahřmí. Z toho by mohlo něco málo pěkně napršet.
středohoří nakoplo celou linii celkem aktivních bouřek. vody v tom je dost, ty mraky každou chvíli zase výrazně ztmavnou a kolikrát je i náznak shelfů nebo jiných sníženin
Most to pěkně schytal a co tady? Ta lajna už slábne a asi úplně zanikne.
Tak já jsem zalil, protože tu spadlo pouze pár kapek a víc nečekám. Zase nás všechno obešlo. Letos tu máme díru zase my 🤣🤣
No, ale už neprší. Nemáme tu ani 10 mm. To se stihne vypařit. A dlouhodobě už tu nepršelo. Já jsem jihovýchodně Prahy a tady je to bída. Jinde v Praze třeba ne. Ale tady je díra letos
dodosek
Rozpadají? Já bych spíše řekl, že zesilují a tvoří se k tomu nové bouřky.
U Hranic s Českem kousek od Znojma k pásmu přirůstají další bouřková jádra.
Celé se to má ještě tvořit. Není ani večer. Nejvíce to má právě řádit večer na Moravě.
Hurec
Já jsem to říkal, že severozápad nebude bez bouřek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.