kuba
Taky jsem koukal. To je dobrý, že mají za frontou silnější bouřky než tady před ní.
Ne, dělám si srandu. Čím déle to vybuchne tím více by to mohlo být silnější. Akorát jsem zvědav na ten postup k východu, protože směr proudění bude stále spíš k S-SV. Jinak tady zatím pěkná výheň, teplota od dvanácté hodiny nad 30°C.
Diskuse o počasí Bouřky 21.7.2025
F4
John82
Vždyť ta fronta ještě nepřešla. Skoro celé je to ještě v Německu a opozdila se.
Aidamkoo
Přesně a nejvíce mě baví uživatelé na zdejším fóru, kteří si pořád ubýrají reálné srážky co u nich spadly.
No ono i ID2 tam měl na tyto hodiny v Alpách balík srážek i s bouřkami, který měl podjet J Čechy Rakouskem a směřovat pak ještě v teplém vzduchu k SV ..
Ale myslím, že s tak silnou blokací modely nepočítaly..a tak celé pásmo utíká k severu víceméně kolem Z hranice..
Na východ se tomu vůbec nechce a tak se jdu modlit, aby to, co teď vzniká na Z Rakouska, ten pucek , si zachovalo dráhu k severu a trefilo to Šumavu..
Zatím tady dnes 0,2mm..
Predators2 Tadeas
To je mi jasný, že se to opozdilo. Ale vidím radar, v Bavorsku nic významnýho, co by šlo mým směrem, to je u Aše a to vyjíždí k severu, takže to vypadá, že to dopadne, jak píše kuba. Prostě propadák a je jedno, jestli je 13 hodin nebo 22 pro ty, kteří se podivují nad tím, že někdo odpískává frontu už v poledne. Nikde se nic významnýho od jihu netvoří, proto to píšu. Ta troška deště je o ničem, navíc, když se půlka odpaří cestou z nebe...
Tadeas Nové bouřkové buňky rychle rostou na více místech Čech, u Prahy mohou produkovat i kroupy!
Přeháněk je docela hodně na západě, Prágl už bouřky. Celej jižní obzor tady černej, základny. Snad naprší hodně.
Gratulace Českému Brodu
Tak východně od té Prahy to pěkně narůstá, tak v okolí Sázavy by pak mohly být pěkné úhrny.
Čekám že to celé začne přirůstat a na večer se propojí na J Moravě a půjde na SV.
ID2 nám maluje linii večer a i slušné úhrny - 30 mm, tak doufejme...
Jinak u nás už teď 30,5 teplota, takže letos už 8. Trop
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.