Aldan No tak gratulace no. Vcera jsi mel fajnotku, dneska hned takto po ranu. Nechces si vymenit bydliste se mnou? Nebo radsi ne, to pak by bourkovalo zase u tebe, a Blansko by vyschlo
Tak přesně, nářez, ale mám méň jak v Růžďce, jen 20 mm
z čhmu nejvíc Maruška 33,7 mm
červenec zatím 73 mm, tolik přesně měl květen a máme teprve půlku měsíce.
devět dní v kuse s deštěm, chtělo by to už pauzu, ale výhled dává srážky denně až do pátku, zatím už bez bouřek. Bylo to i dál, což by pro mně znamenalo už značné psycho
A ano, v 7:50 už zase mně už z toho asi brzo jebne
Tak tady nečekané ranní bouřky přinesly necelé 4mm vody. Spolu s těmi co byly včera večer máme za posledních 24 hodin celkem 11mm. Ranní bouřku doprovodil i výrazný roll cloud s nárazy větru, viz foto z webkamery, bohužel samotný přechod natočený nemám, ale oblačnost byla opravdu jen nízko nad zemí.
Tak nakonec se mi z ip kamery podařilo vytáhnout i video příchodu bouřky a pravděpodobný roll cloud, kdyby se chtěl někdo podívat, odkaz je tady https://youtu.be/8eRI265FDhE bouřka byla slabá, ovšem oblačnost nádherná, letos rozhodně nejzajímavější.
Tak tady z toho už nebyla, chvíli sypalo a nakonec 0,9 mm
Tož kde až vyleze ta odpolední teplota, pocitově to bude asi humus. Od zítřka je teplotně výhled hodně mírnější až do jeho konce, sem tipoval před ochlazením, že tropy už v červenci nebudou, ono to snad vyjde
ota Tak to je něco. Od vás z jihu bylo slyšet celkem hlasitější dunění, takže taky překvápko. Nečekal jsem už takto bouřku po ránu. Fotky ale bohužel žádné nemám.
Abychom trochu spadli do reality, Celakovice za cervenec zatim 17 mm a to nas jeste aspon neco trefilo... No a Drzovice vcera i dnes moc severne, tech srazek bylo asi i min nez u Spurda. Naopak jih Prostejova si uzival...
Ráno byla vzdálená bouřka tady na Třech Studních, a to jižně od nás, ale spal jsem. V Brně taky jedna byla, a to severně. Prý hřmělo tak jednou za 2-3 minuty.
Leknín Možná spíš flaštička slivovice 60+%....i to je možnost.. Ondráše* jsem v "uživatelích nenalezl" Pavellů je tam víc, a nejsou aktivní, takže tak..Taky se možná stali profesionálními Youtubery a nemají tady na to čas..🤔😁
John Deere Model ICON DE něco háže k Olomouci. Tak uvidíme. Aby dneska nejela jenom střední Morava. I to se může stát. Max pár bouřek očekávám i na jihu Čech, ale výrazné by být neměly. Jsem zvědavý i na zítřek a středu.
Zde krasne jasno, ani jeden mracek, teplota 28.7°C a slaby vitr. Dneska u nas necekam nic, mozna jenom neco velice vzdaleneho, ale pro nas nepodstatne.
Díky všem, byla to opravdu moc hezká oblačnost a hlavně velké překvapení, tyto bouřky nepředpovídal žádný numerický model. To je za mě na počasí to nejzajímavější, i přes obrovský pokrok techniky stále dokáže překvapit.