Tady včera bouřka bez nebezpečných jevů, 13,5 mm. Ráno prehanka 2 mm. Celkem za červenec zatím 63 mm, průměr zde 120 mm. Teď dusno, teplota rychle stoupá, ale 30 zde asi dnes nebude.
Tak nás to červené jádro prošlo velmi těsně. Spadly jenom 4 velké kapky a konec. Ale jinak celkem dost zapršelo - 4,1 mm srážek. Lepší, než nic. Ale i tak, první dnešní přímá bouřka. Pořád tu neustále duní.
Tady úspěšně hezky nad 30°C, zítra bude to samé. Nejméně srážek zítra na jihu Moravy, ale nevadí. Koukám pás Blansko - Prostějov a dál na východ hezké srážky večer, v noci a i ráno pak. Tady z toho 0.
Tadeas U mě přímý zásah. Jsem v jižní části Olomouce. Pěkná letní bouřka s nepřetržitým hřměním a velkou průtrží deště. Kroupy u mě nebyly, i když jsem byl přímo v bílých odrazech na radaru. Za mě naprostá spokojenost, když vezmu to, že včera všechny bouřky šly vždy o pár kilometrů bokem.
Podmínky ze sondáže tu jsou dost dobré, takže možná dnes ještě něco bude. CAPE 1235, střih větru 18m/s
Třem Studním se vše podstatné vyhýbá, ale to až tak nevadí, pěkně jsem si zahrál tenis. Dopoledne tedy jedna slabá přeháňka byla, ale potom se docela vyjasnilo a pak nárůst kupovité oblačnosti a sem tam pileus, ale nefotil jsem. Uvidíme, jestli nás dnes ještě něco čeká.
Marek_98 To tam mate nekde pobliz nejake tenisove kurty, nebo nejaky sportovy areal? Zde jinak polojasno, 30°C, ale neni nejak dusno, vlhkost pod 40%, a ke vsemu i vitr mirny.
VHK Devět dní po sobě nějaké srážky. Kdy bylo naposled devět dní po sobě zcela beze srážek? U mně až v únoru, jo, vždycky to bylo max 7 nebo 8. A těch dní ještě přibude, hurá
Peter Sedlák 1 Ne, nejprve tu byl chvilkový silný déšť, který dal 4 mm a poté jsme se přesunuli do červených odrazů, ale z nich spadly jenom 4 velké kapky. Jižně to muselo být mnohem silnější průtrž..
Aidamkoo Mr. Lighting[/b] Jj, 4 mm se celkem hodí, ale jižněji to musel být i dvojnásobek. Ale i tak spokojenost. Mohlo to dopadnout o dost hůře.