Diskuse o počasí Bouřky od 13.7.
No pro mne na hovno. Proč to nepřijde radši k večeru nebo přes den. Zase se tady krčím mám strach je když ta bouřka zas tak silná zatím není a celkem nás obchází nebo postupuje velmi pomalu. Ještě že to není v noci to by mně asi???
No jo no co se dá dělat budu to muset přečkat, ale v závěsu jdou další bouřky tak doufám že mně minou.
Dneska paráda, celkem by mě zajímalo, proč se dneska nějakému spouštěcímu mechanismu tak daří. Podmínky byly, ale z pohledu konvektivních srážek měly modely víceméně čisto a nowcasty se taky pořádně ani nedokázaly přizpůsobit vývoji. Pak jsme tu měly o mnoho lépe vypadající situace v červnu, a až na výjimky, se vždy pokazilo vše co mohlo a nemělo to dech.
Jinak je to dnes 8. den v řadě s měřitelným úhrnem a v součtu nám to dává už 60,4 mm.
Dnes krásná scenérie na obloze. Opět při cestě z chalupy. Nejlepší místo na kopci nad Velkými Pavlovicemi.
Ty další bouřky jsou dost izolované ta co tu byla už konečně odchází a v dálce se celkem pěkně blýská a mezi tím je vidět i modrá obloha takže je to úchvatné a asi nikdy jsem nic podobného neviděl. Jsem zvědav kam půjde ta u Holešova a ta u Zlína obě vypadají že jdou na nás.
Já jsem ode dneška do soboty na Vysočině na Třech Studních. V Brně podle informací, které mám, dnes dvě vzdálené bouřky směrem na sever a vždy bylo slyšet tak 10 hromů. V Jundrově ale maximálně pokapávání (ale to nebyla bouřka), takže úhrn neměřitelný, a tady na Třech Studních k večeru taky spadlo třeba tak 5 kapek, ale bouřky byly moc daleko. Každopádně bylo dnes vidět celkem dost pileů, škoda, že jsem žádný nezachytil.
Aladin už vykouzlil na úterý a středu solidní bomby. Spíše mírné, ale místy i intenzivní srážky a úplně všude. Takovou mapu rozložení už jsem dlouho neviděl.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.