Diskuse o počasí Bouřky od 13.7.
Rozhodl jsem se udělat svojí druhou mapku výstrahy na zítřejší den (podle mého).
Jako první by se měly začít tvořit první bouřky během odpoledních hodin hlavně na jihu Moravy, místy i na střední. V Čechách by se podle ICON DE nic moc dít nemělo. Večer by od severozápadu mělo přecházet bouřkové pásmo, které by mohlo zasáhnout větší část Česka.
Dvojku bych hlavně dál kvůli nárazům větru, které by podle modelů mohly přesahovat i 70 km/h. Přívalové srážky by škody působit neměly. Objevit se mohou i kroupy.
Bude to opět zajímavá situace. Doufám, že jsem si zase nepřivolal neštěstí a žádné bouřky tu zítra nebudou..
Šipky znázorňují předpokládaný směr bouřkového pásma ve večerních hodinách.
Yos celej život čekám na krásnou bouřku kde je vidět čistě jen ona bez přehnané kovadliny a bordelu. Poprvé, naposledy a naschvál se to děje když tam nejsem. To musí být super, hlavně ty fotky jak by vypadaly....
Peter Sedlák 1
Docela překvapení že se ještě něco děje
Tadeas
Taky sem něco vytvořil ale narozdíl od dnešní předpovědi jsem to trochu zpřísnil, mapka na dnešek byla totiž trochu podceněná.
Zase v rychlosti, od SZ bude postupovat tlaková níže z Britských ostrovů, která k nám bude přinášet četnejší srážky a také bouřky. Energie bude dost limitovaná, ovšem dynamika bude suprová. Modelově budou hodnoty střihu větru dosahovat až 20m/s, takže krásně dostačující na lineární celky, kde hrozí i prudší nárazy větru. Za zmínku budou stát také pěkné struktury, které by se měly vyskytovat.
kuba
Most- taky oblačno až skoro zataženo zatím to smrdí failem ALE času dost...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.