Diskuse o počasí Bouřky od 13.7.
Francois
Tak jako nevím jestli si z nás děláš "prdel"(nevím kolik ti tam napršelo) ale pořád tady píšeš že u tebe není problém 100 mm tak nevím co si o tom myslet.
Už vím 8 mm
https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/mokrosuky...
jack
Ano, 100mm během 2-3 dní by se Šumavě i Pošumaví dost šiklo..
Pak za cca 2 týdny klidně repete..
Jednotky mm nic , krom toho, že se zastaví další žloutnutí vegetace , neřeší..
A jinak, ztratil ses v tom?
Nevadí..V slovníku cizích slov si najdi slova jako, ironie, absurdita.. a možná se dostaneš do obrazu, kdo ví...
Neuro
Nasadili jsme, z nejhoršího jsme venku
Delta001
Tak zrovna dnes se vyplatilo být tady na Třech Studních a ne v Brně. Když to vezmu od mého posledního příspěvku, tak kolem 16. hodiny nás něco málo přecházelo, ale ani kapka, ovšem východně od nás z toho vznikla vzdálená bouřka a tak jednou za minutu hřmělo.
O nějaké dvě hodiny později to bylo ještě zajímavější, blížila se bouřková oblačnost s náznakem mammat i shelf cloudu, ale neměl jsem u sebe nic, čím bych to mohl vyfotit, byl jsem v bazénu. Každopádně začal foukat silný nárazový vítr a přišly dvě vlny velmi silného až přívalového deště, chvílemi pršelo téměř vodorovně. Zajímavé je, že jsem slyšel jen jeden hrom před příchodem této oblačnosti a jeden hrom během jejího odchodu, i tohle by tedy byla jen vzdálená bouřka, kdybych to počítal do svých statistik. Srážkově to ale mohlo dát odhadem klidně 10 mm.
U mě doma mezitím bouřka údajně žádná, sice detekce zaznamenaly jeden výboj nějakých 10 km od Jundrova, ale ten byl podle všeho falešný, nikdo nic neviděl ani neslyšel, navíc v té době se v daném místě západně od Brna nenacházela ani přeháňka. A co se srážek týče, tak se jednalo většinou o pokapávání a nebo maximálně slabý až mírný déšť, takže tady to bylo mnohem zajímavější.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.