Diskuse o počasí Bouřky od 13.7.
Ještě jen k zítřejším bouřkám:
ICON DE je tam kreslí rozhodně nejsilnější, hlavně v okolí Prahy,
Shd tam ty bouřky taky má v podobném rozpoložení ale akorát slabší.
A ostatní modely tam buď nemají skoro nic nebo jen v menším množství.
Hurec Snad se jim ale bude líbit Ostrava.
Obyč.letni bourky, na co vystrahu paneboze.
Nevím přesně podle jakých kritérií se vydávají výstrahy. Pro mou oblast to byla letos nejsilnější bouřka s prudkým lijákem a silnými nárazy větru. Nedokážu určit, zda na to měla být vydána výstraha či nikoliv. Žádné modely sem na Z a JZ takový pás nedávaly..
Dle stanice ČHMÚ srážkově 7,5 mm a spadlo to během deseti minut
Ondris
Díky za sdílení. To je fakt neskutečné co tam je za data. Například takhle pěkný report ze sondážních měření po celé Evropě jsem snad nikdy neviděl.
gugu92
Přesně tak, tady spadlo kolem 20mm během chvíle a nejsilnější nárazy větru letos, za mě výstraha určitě na místě i když podle radaru ta první vlna byla velmi lokální a trefila v podstatě v červených odrazech jen malou plochu přímo nade mnou (vimperk pouze kolem 3mm).
gugu92
Francios
Vypadá to dle radaru, že to sem jde také, tak uvidíme, ale vypadá to, že to ztratilo nějakou sílu. I přesto to ale může být celkem silné.
Nejvíce teď ale koukám na to západně ode mně. Vypadá to také celkem silně. Pravděpodobně tam jsou i kroupy a nárazy větru. Vypadá to na některých částech Moravy na bouřilvý večer.
Zítra by měly také bouřky dost překvapit a tentokrát i plošněji až k nám. Uvidíme, je to ještě nejisté..
Seděli jsme s kamarádkami na zmrzce, výhled na východ, debatovali jsme, takže ani letmý pohled na radar nepřipadal v úvahu . Najednou mi přišlo, že zahřmělo, tak se otočíme a tam tohle
. Tak jsme se radši přesunuli na nádraží, kde nás to teda opravdu kvalitně vyfénovalo (až byla zima) a pak přišel i pořádný liják, byť u nás bez bouřky
.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.