Nakonec ta bouřka ukázala, že něco dovede. Na začátku vypadala jako bouřka v dubnu, ale pak to začalo. Silný vítr sice chvilku, ale pěkný. Srážkově taková normální. Dnes i s tou preháňkou 17mm. Nejlepší ovšem blesky fakt pěkný.
Tadeas No aby nás ještě nepřekvapila nějaká lajna bouřek co se tvoří a spojuje u Plzně, ale nevím no, teoreticky ten déšť předtím v trase mohl udělat celkem dobré podmínky na další vznik bouřek.. toť otázka, ale lepší je z ničím dnes nepočítat a počkat si na zítra
Všude okolo mě se to tvoří ale ani blesk To je zase bouřkouvej den. Aspoň ale zapršelo trošku... A ty červený jádra před Prahou radši nejsou bleskově aktivní
Z toho západu je pravděpodobně to, co sem má dnes večer dojít. Ještě je dost času. ČHMÚ dalo dneska výstrahu až do pozdních večerních hodin. Asi kvůli tomu, že to moc nevyšlo předevčírem a bouřky tu trvaly stále i po odstranění výstrahy.
Horkeypes Já jsem to dneska pozoroval a fotil a bylo to celkem zajímavý Ještě před příchodem jsem viděl krásný CG blesk a pak se těsně předemnou začala tvořit nízká černá základna ze které přišla solidní průtrž a taky celkem slušné nárazy větru ,no a poté bych řekl že všechno vznikalo nebo šlo kolem ale aspoň mám na meteostanici 5mm .
Jinak kdo náhodou ještě nezná a má zájem, objevil jsem dnes tuhle neskutečnou radarovou appku od pana L. Rongeho (občas ji sdílí CHMI, ale netušil jsem, že je už veřejná). Opravdu luxusní věc a mám z toho dnes skoro druhé vánoce..