Diskuse o počasí Přechod mohutného bouřkového systému 4. - 5. 6.
Podle všeho ten komplex je to, co je nyní u Zurychu. Začíná to hodně sílit
Na jihu Německa se začíná vytvářet vrstevnatá oblačnost, ze které dle radaru dokonce prší. To vypadá dobře, to by celé dění mohlo trochu brzdit. Na jih Prahy teď cosi naskakuje, je znát obrovský střih větru, mraky ani nepřecházejí do kovadliny a mají spíše podobu protáhlého cumulus calvus. Sondáž z Libuše 15 UTC je již venku, CAPE se trochu zvedla, ale naštěstí ne nějak dramaticky, dynamická podpora dle očekávání velmi slušná.
EDIT 17:33 Tak přeháňka pod Prahou udělala ukázkový splitting, to jsem snad ještě neviděl (u bouřek samozřejmě ano, možná to v bouřku za chvíli přeroste)
lukaso
Gratuluji
Vzpomínám si na 24.6 - situace byla absolutně odlišná než teď. Bylo jako v sauně už od dopoledne, věděl jsem, že estofex dával stupeň 3 a vše tomu naznačovalo, že bude ten den zle. Byl jsem na Slovácku a tam heat index 40, rosný bod 26 a teď stanice pro dnešek se sotva blíží těm hodnotám, kde se očekávají bouřky. Dneska tomu něco chybí
Frantis95
V tom Bavorsku okolí Mnichova to moc nevidím na nějaký komplex. Většina z nás tu psala tam to začne a zatím teda velký nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.