Pěkně to už roste, sem tam jsem i viděl nějaký ten pileus, ale nebyl čas fotit. Jinak, už kolem osmé hodiny ranní tu byla slabá přeháňka, ale dala nám jen 0,1 mm. Jsem zvědavý na další hodiny.
Tak já jsem dnes asi out a poděkovat můžu té supercele... už mám skoro zataženo, ochlazuje se, začíná foukat od západu.. ale to je tak vždycky, když mám předpovídat bouřky pro někoho.. asi se na to vykašlu.
Model ICON DE posunul srážky s bouřkami více na sever a v předpovědi jsou kousíček od nás. Vyjít by něco mohlo. Jinak teď vznikla nad námi přeháňka, která nedala ani 1 mm, takže zatím smůla...
Klokan_0 jo no, ale byl to ještě výpočet bez oblačnosti, co se nasunula.. a já na to modelům skočil a už jsem hlásil bouřky mez 17 a 18h... to zase bude zítra..
kapr84 Pro mě jsou noční bouřky mnohdy lepší než denní, spousta krásných blesků mi letos ještě chybí.
Jinak nad Prostějovem je to jen mírná kupovitá oblačnost, zatím... To nějak výrazně neovlivnilo sondážní měření, podmínky jsou dnes ideální a dokonce je méně oblačnosti než predikovala většina modelů.