ota
Navíc se tam teď dle radaru zase vytvořilo i bílé jádro, byť se to posunulo. No kopce žádné, ale mírné zvlnění krajiny ano, ale nemyslím si, že by to dělalo až tak škody, dle radarové mapy to nevypadá, že by to nejsilnější bylo někde nad poli směr vesnice. A je až překvapivé, že se to fakt drží +- 5 km sem a tam, chvíli pauza a pak se zase rozjedou blesky a hromy - pěkně se to pozoruje a poslouchá.
Diskuse o počasí Bouřky 21.5 - 22.5. 2025
igor127
Jasné, tuším, že na Hodonínsku nebudou velké kopce, ale ono někdy stačí málo. Každopádně jestli to bude beze škod, je to určitě dobře. No musím říct, že se taky divím, nepřišlo mi, že by dnes byly nějak zvlášť zajímavé podmínky a čekal bych, že se energie na tvorbu bouřek rychle vyčerpá. No zjevně ne a oblast na západ od Hodonína bude mít opravdu zalito.
U nás to vypadalo, že budeme na suchu, bouřky nás minuly jihovýchodně, ale teď se tu vytvořila prudká přeháňka a během pár minut spadlo 5mm, takže nakonec máme aspoň trochu zalito i tady.
Lerak2
Bojanovice nemají srážkoměrnou stanici? vím, že z tama kdysi úhrny byly k dispozici, když to tam vyplavilo před pár lety ze stacionární bouře, která ovšem měla úplně jiné parametry. Tak v nejvíc exponovaném místě klidně do těch 50 mm být může, ale kdo by měřil v lese, nad rybníkem či kouskem pole
Kousek Z od Prahy se ro rozjelo
Slabá supercela, podle dopleru, ale bylo to pěkný, teď mi přes hlavu preletel Wall cloud a zvedl se pořádnej vítr, škoda že tohle nešlo za dne
Jo pozdě večer jak jsme šli spát tak jsme viděli jeden krásný blesk, pak byl ještě jeden. Ale už jen krápalo.
Já mám celkový úhrn 10,2 mm, taková blízká Hošťálková 20 mm, tak jsem zvědavý co bude dneska.
Tmin +10, tak to máme letos první takový zářez, včera max +22, jo on květen umí když chce
Nema cenu se rozcilovat. Jen tedy info, ze za celou epizodku zatim cca 2 mm v nocnim pokapavani.. Posledni dest, co stal trochu za rec, byl 24. a 25.4. Od te doby celkem cca 8 mm... Bourka vcera byla cca 3 km od nas, takze tu zapsat muzu. Pred spanim jeste par vzdalenych blesku nekde za Kladnem. Zahrada zalita konvi, priroda uz dlouho nepomaha 😐
Ty srážky, jsou vážně místy marný. Tady spadlo v okolí pár desetin. Za květen většinou k 10 mm. V širším okolí, ale kde prošla nějaká přeháňka (nebo i výjimečně bouřka), je to i okolo 20 mm. Holt opět výrazně lokální, na pár kilometrech. Od začátku roku, ještě dost chybí ke 100 mm. K bouřkám se nemá cenu ani vyjadřovat. Letos zatím jedna vzdálená (to byla ta v okolí Mostu). Takže přímá nula, vzdálená jedna Jinak včera maxima tady většinou od 23°C, až k 25°C. Dnes zatím většinou 14-15°C, aktuálně dopoledne beze srážek
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.