Diskuse o počasí Bouřky 21.5 - 22.5. 2025
Na pomezí Čech a Moravy se formuje pásmo i celkem silných bouřek, díky pomalému postupu navíc přinášejí vyšší srážkové úhrny. Kroupy též nejsou vyloučené a u nás se kdysi stalo, že podmínky silné bouřky byly splněny i bez výstrahy. Přívalové deště jinak dnes v přeháňkách běžně, voda se valila po silnici... Ale blesků docela málo. Zítra už ve středních Čechách bouřky neočekávám, jen déšť
Celé posunuté východněji a pak to dopadá že zase lajna přes vysočinu až pardubice.
V noci naprší snad naprší milimetr dva.
Hlavně ať to zítra silně zaleje JM
Tak nakonec něco bylo i tady, ale zase nás to přeskočilo. Vzdálená bouřka východně od nás, slyšel jsem kolem 10 hromů. A do toho slabá až mírná přeháňka, která se do bouřky postupně vnořila. Ta ale dala jen 0,1 mm, takže jsme to zaokrouhlili na krásných 5 mm srážek v květnu. A viděl jsem i slabé mammaty, ale přes kapky na okně jsem nefotil. Nevím, co přijde zítra, ale pokud nezaprší trochu víc, budeme už aspirovat na nejsušší měsíc za posledních minimálně 10 let.
A ten východ jako halo? Ještě včera to ukazovalo že měly být bouřky hlavně Čechy a Z SZ a nemělo to být nějak extra.
Realita půlka východu vyhrála s doslova MCSkou a dalšími multicelami.
Takže o 100-300km vedle no, letos pokaždé tak vedle.
Každá situace tam je výhra i když se tam nic nemaluje. A od Vídně až skoro do Polska to nemaloval nikdo.
A pod práglem to stejný.
Tak bouřka tady už nedorazila, jen intenzivní déšť. Ani sem s ničím moc nepočítal a nakonec z toho bude slušný úhrn. Jeden den pauza, jeden den tady normální teplota a jedem znova do chladnějšího humáče
Jako to Brno má fakt smůlu teda, snad se zítra zadaří, my tady s takovou doženem i květnový normál...
Je fakt zajímavé co to počasí stváří. Liják jak cyp, ale bouřka žádná coš já vítám, ale je to divné. U toho Hodonína je to taky zajímavé skoro až černý flek a více méně stojí na místě. No leje tu fakt fest a před námi je to stále takové divné. Budou z toho bouřky nebo jen déšť to není jisté.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.