Marek_98 Mně tady pod horami Krušných hor zatím od včera (tudíž za 36 hodin) spadlo 2,6mm srážek. Za květen zatím 8,4mm. Za posledních 5 let je to zatím nejnižší hodnota, prozatím no.
Tady za květen pouze 2,82mm. Včera večer to vypadalo nadějně, ale hodně odrazů šlo přes Soběšice a více na východ, takže to moc nedalo. Lehce sprchlo i v noci.
Tak tady od včerejšího večera do dnešního dopoledne občas pršelo, ale intenzitou podobnou jako předtím. Respektive kolem 19. hodiny to bylo takové středně silné, severovýchodně od nás prý i lilo, a pak už jsme měli většinou jen pokapávání nebo mrholení. Úhrn ovšem zase mizerný, jen 0,6 mm. Alespoň jsme se konečně dostali přes 100 mm srážek za letošní rok, ale tam jsme měli být už tak na začátku dubna.
Tady dnes ještě celý den něco kape, dnes mám 4 mm a za těch pět dní mám celkem 28 mm, možná bude něco víc, ale to už je jedno. Ale někomu ani těch 30 mm nestačí a aby nebylo furt takové povrchové sucho tak by to chtělo asi ještě 2x tolik. Tož tak
Leknín No stačí jit do listnatého lesa a hrabnout třeba botou do země a zaprasi se... O jehlicnatem lese ani nemluvím. Jinak jsou samozřejmě oblasti které jsou na tom mnohem, mnohem hůře.