Kupovitá oblačnost se tvoří zatím nižších pater, tak uvidíme. Nicméně oproti včerejším výstupům je mnohem méně oblačnosti a mnohem tepleji. Aktuálně polojasno a 21°C. Nicméně po polední přeháňce je velmi dusno. Jinak východně to jede hezky.
KubysQ Těžko říct. Ono je na dnešku problémem, že od západu se postupně odpoledne začne ten labilní a instabilní vzduch přesouvat na východ, takže ty šance se zmenší. Nicméně vzhledem k dnešnímu zklamání bych si aspoň něco málo přál. Uvidíme. U tebe šance větší.
Ahoj, tak se nám tu v okolí taky konečně rozjelo. Zatím se to teda drží okolních kopců a tady jen silně hřmí, ale předpokládám, že to doroste i nad nás. ICON-DE tady tu podvečerní konvekci trefil na jedničku.
Tak 2 km od nás mám od známé hlášeny kroupy a podle meteostanic už tam spadlo přes 20 mm.
Tak jsme měli vzdálenou bouřku tak kolem jedné hodiny odpolední, přešla nás silná, ale krátká přeháňka s obřími kapkami a severně od nás z toho vznikla bouřka, slyšel jsem 4 hromy. Ale kolem Blanska a tak se to pěkně motá. Třeba ještě něco přijde, ale čekal jsem více. Ta přeháňka nám dala jen 0,3 mm, dnes jsme tedy zatím pouze na 0,8 mm srážek (o těch 0,5 mm jsem psal už předtím). Je to jinak samý pileus, ale těch je poslední dobou tolik, že to už ani nefotím. Tak uvidíme, co se ještě stane.
tak další srážková činnost bude na SZ kolem půlnoci..z Německa se to k nám začne stáčet.. spadne 7-10 mm. Potvrzují to nejnovější modely Jinak východ brutalita..tam muselo spadnou už přes 60 mm v některých lokalitách - hlavně v okolí Vyškova..
Jinak Aladin dneska totalni fail pro moji oblast...predpoved byla max 1mm. Aktualne merim 25mm a to rozhodne jeste neprestava. NOWcasty a Icon DE to docela trefuji.
Já bych teda řekl že to bylo tak na půl. Aladin se trochu trefil a ICON. Někde na východě možná spadlo 60mm, ale tady určitě ne. Tady tak možná 5mm, ale nějaké bouřky byly i když jsem nebyl doma. Ve Zlíně tam čápalo fest, ale bouřka poměrně slabá a sem tam hřmělo.