Diskuse o počasí Celoplošné srážky 24. 4. - 25. 4. 2025
Vypadá to na celoplosny H.dneska maximalne.
Jako počasí dneska zajímavé, od brzkého rána sem chodí nějaké přeháňky, ale jejich intenzita nic moc, z některých jen pokapává a maximálně je to středně silné. A většinou to ani moc dlouho netrvá, postup je sice pomalý, ale ty přeháňky jsou malé. Po dopoledni máme dneska 0,5 mm srážek, ovšem několikrát se i stalo, že na radaru něco bylo a vůbec nepršelo, vzduch je asi o něco sušší, než se čekalo. Jednou jsem opět viděl i pileus, ale tentokrát jsem bohužel neměl čas fotit. Jinak, podle detekce nějakých 14-15 km od nás (patrně na severovýchod, kde byly bouřky za Blanskem), uhodil i jeden blesk, ovšem ten jsem nijak nezaznamenal (ani v podobě hromu). Dnes tedy prozatím bez bouřky a uvidíme, co se bude dít odpoledne.
jack
V Praze vidím čhmu tak nejvíc 21 mm... https://hydro.chmi.cz/hppsoldv/hpps_act_rain.php?d...
Tak tady u mně zatím nejvyšší denní úhrn srážek, od začátku roku. Zatím 8,6 mm. A to ještě do večera něco spadne. Tyhle srážkový pásma od jihu až JV, sem umí přinést nejlepší srážky. Bohužel i tato situace je hodně lokální, o pár km dál od Mostu, mám zatím přes 3 mm. Ale tam taky ještě něco spadne. Za mně lehká spokojenost Jiné oblasti, hlavně od Bíliny a dál na Teplicko, má těch srážek, zatím výrazně méně, často jen nad 1 mm. Ale není ještě konec, uvidíme zítra večer, kolik to bude celkem
Tak zatím asi největší příděl dostává okolí Potštátu na Hranicku. Úhrny se tam již pohybují kolem 40 mm a stále se tam bouřky drží.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.